CFR Cluj

Vass Ádám magára haragította Romániát - videó

Transzparenssel készülnek Vass Ádám ellen a Dinamo Bucuresti szurkolói, miután a nemrég a CFR Clujhoz igazolt középpályás egy interjúban magyar városnak nevezte Kolozsvárt.

Vass Ádám a szerződése aláírásakor a CFR Cluj csapatánál 2012-ben.

A román sajtó óriási felháborodással fogadta, hogy az olasz Bresciából érkező Vass egy angol nyelvű interjúban arra a kérdésre, hogy tudja-e, hogy ő az első magyar játékos a Clujnál a következőt válaszolta: "Nagyon boldog vagyok, hogy idejöhettem focizni, egy magyar városba."

Annak ellenére felfújták az ügyet, hogy - amint azt az alábbi videóban is láthatjátok - a középpályás egy félreérthetetlen fejbiccentéssel jelezte, hogy nem a trianoni békeszerződés előtti határok visszaállítása forog a fejében.

A bajnok Cluj a szombati Szuperkupa-döntőre készül, ahol a fővárosi Nemzeti Arénában a Dinamo Bucuresti lesz az ellenfele. A fővárosi együttes drukkerei már jelezték, hogy transzparenssel készülnek Vass Ádám fogadására, akinek azt is hibájául rótták fel Romániában, hogy rengeteg tetoválása között a magyar címer is megtalálható.

Vass a Nemzeti Sportnak nyilatkozva elmondta, hogy nem tart a szurkolók haragjától, és igyekszik majd a pályán mutatott teljesítményével belopni magát a helyiek szívébe.

  • CFR Cluj - Dinamo Bukarest 2012-07-14 20:00:00