Átigazolás

Megegyezett a PSG és a Milan - Ibra és Thiago Silva költözhet

Az olasz sajtó egy emberként állítja, hogy a lombardiai klub elfogadta a párizsiak busás ajánlatát Zlatan Ibrahimovicért és Thiago Silváért, így a két klasszis a francia fővárosba teheti át a székhelyét.

A Milan megválik két legnagyobb sztárjától?

A hírek szerint már csak annyi kell a transzferek nyélbe ütéséhez, hogy a PSG megegyezzen a bérezésről a két futballistával.

A dúsgazdag Szajna-partiak már a szezon végeztével bombázták a milánóiakat ajánlatokkal, de elsősorban a világ legjobb középső védői között számon tartott brazil iránt érdeklődtek. A Milan határozottan elutasította a Thiago Silváért tett ajánlatokat, legutóbb alig egy hónappal ezelőtt már 46 milliót kínált volna fel a PSG. A franciák a visszavonulás helyett még rátettek egy lapáttal, Thiago Silva mellett Zlatan Ibrahimovicot is kinézték maguknak, de úgy tűnt, akármennyi pénzt is ajánlanak a piros-feketéknek, sikertelenül zárul a projekt.

Az olasz klub elöljárói akkor arról beszéltek, hogy a kitűzött célok elérésének érdekében nem válhatnak meg klasszis játékosai(k)tól, de Adriano Galliani alelnök ezen a héten már sokat sejtető nyilatkozatot tett az üggyel kapcsolatban. "Minden megtörténhet az életben, a piac állandóan változik - nyilatkozta Galliani az edzőtábor sajtótájékoztatóján. - Nem azt mondom, hogy biztosan távoznak, de bármi előfordulhat. Olyan dolgok történhetnek, amelyekre nem számítottunk. Sokáig tart még az átigazolási időszak, ki tudja mi lesz addig?" - mondta a tar frizurájú klubvezető.

A pálfordulat háttérében az állhat, hogy a Milan szerényebb anyagi helyzetben van mint néhány éve, Ibrahimovic és Silva évi apanázsa pedig 18 millió euróra rúg, ami éves szinten komoly terheket ró a piros-feketékre.

Csütörtök reggel az olasz és a francia sajtó is arról számolt be, hogy a Milan elfogadta a PSG 60  - van orgánum amely szerint 65 - milliós ajánlatát a két labdarúgóért, így már csak annyi van hátra, hogy a francia ezüstérmes megegyezzen az érintettekkel a szerződés részleteiről.

A svéd támadónak 2014-ig van szerződése az AC Milannal, míg a brazil védő július elején hosszabbította meg kontraktusát 2017-ig.