EURO 2012

Időpocsékolás Mourinhóval vitázni - Iniesta

Andrés Iniesta nem vágott vissza José Mourinhónak. Az Európa-bajnokság legjobb játékosának választott spanyol szerint időpocsékolás szópárbajt vívni a Real Madrid trénerével.

Kritizálta a spanyol csapat játékát az olaszok elleni 1-1-re végződött csoportmeccset követően José Mourinho a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon. A Real Madrid trénernek nem tetszett a csatár nélküli hadrend, és úgy vélte, mindez a gárda címvédésébe kerülhet. Azóta kiderült, rosszul gondolta...

Andrés Iniesta, Spanyolország

"Mourinho opportunista megjegyzéseket tett a játékunkra az Olaszország elleni 1-1-es döntetlenünket követően - mondta Andrés Iniesta a Barca TV-nek. - Időpocsékolás ilyen kritikákra válaszolni, mert végül ezzel a játékrendszerrel és ezzel a csapattal megnyertük az Európa-bajnokságot."

A 28 éves spanyol klasszist az Eb legjobb játékosának választották, de amikor az Aranylabdáról kérdezték, inkább barcelonai klubtársát, Lionel Messit jelölte meg első számú esélyesnek.

"Boldog vagyok, hogy az Eb legjobb játékosai közé kerültem - fogalmazott Iniesta. - Nagyszerű érzés, mert ezzel elismerik a pályán nyújtott teljesítményem, de bevallom, soha nem gondoltam arra, hogy én lennék a torna legjobbja. Végig jól éreztem magam a viadalon, és nagyon büszke vagyok arra, hogy megnyertük a tornát. Aranylabda? Nem én döntök a trófeáról, az egyetlen amit tehetek, hogy jól játszom, és boldoggá teszem a szurkolókat. Egyébként én ismét Messinek adnám a díjat."