EURO 2012

Morientes elárulta Del Bosque titkát

Fernando Morientes fellebbentette a fátylat Vicente Del Bosquéról. A Real Madrid egykori csatára pontosan tudja, miben rejlik a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának sikere.

Szemére vetik, hogy 90 percen át rezzenéstelen arccal képes nézni csapata játékát. Nincsenek teátrális mozdulatai, túlreagált helyzetei, harsány reakciói. Mintha Vicente Del Bosque rendre ugyanazzal a csendes elégedettséggel üldögélne a spanyol válogatott kispadján és olykor csak annyit tenne, hogy diszkréten szót vált segítőivel. A 61 éves szakember vasárnap történelmet írhat a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság döntőjében, ugyanis a spanyol csapat győzelme esetén ő lesz az első olyan tréner a futballtörténelemben, aki a világbajnoki- és az Eb-cím mellett a Bajnokok Ligája trófeát is elhódította. 

Vicente Del Bosque, Spanyolország

Del Bosque egykori játékosa, Fernando Morientes a L'Equipe-nek elmondta, a bajszos trénert az intelligenciája különbözteti meg a többi edzőtől.

"Számomra a nagyszerű edző elsősorban intelligens, és ebből a szempontból nem lehet különb szakembert találni Del Bosquénál Spanyolországban - fogalmazott a francia lapnak a Real Madrid egykori támadója. - Kiváló stratéga, apró lépésekkel mindig tovább fejleszti csapata játékát, miközben továbbra is tiszteletben tartja játékosai egyéni jellemzőit. Nagyon emberi, mindig képes harmóniát teremteni az öltözőben, még abban az esetben is, amikor klasszis játékosokat ültet a kispadra. Amit nem lát a világ, és az öltöző titka marad, az Del Bosque személyes varázsa: minden egyes játékosának szemtől szembe megindokolja a döntését. Óriási ajándékot kapott az élettől azzal, hogy mindig a helyes szavakat választja, és ezzel valamennyi játékosát képes megnyugtatni. Pontosan elmagyarázza, hogy miért kerülsz a cserék közé, aztán a beszélgetés végén kezet ráz veled, és úgy érzed, továbbra is bízik benned, és bármikor bekerülhetsz a csapatba. Ezt sokszor átéltem, amikor a brazil Ronaldo a Real Madridnál játszott. Del Bosque mindig tiszteletben tartja a csapatok úgynevezett "szent teheneit", és azt is pontosan érzi, amikor a játékosok inkább egyedül lennének. Semmit sem erőltet, ha víz helyet kólát akarsz inni az ebédnél, akkor azt iszol. A tréningeken pedig pontosan tudod, hogy mit vár tőled. Figyel a részletekre, akár órákon át próbálkozhatsz ugyanazzal a lövéssel. Addig amíg igazán jól nem megy."

Az Európa-bajnokság vasárnapi döntőjében Spanyolország Olaszországgal mérkőzik meg vasárnap 20:45-től Kijevben. A mérkőzésről élő szöveges tudósításban számolunk be a hathárom.hu-n.

  • Spanyolország - Olaszország 2012-07-01 20:45:00
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!