EURO 2012

Te lemondanál a szexről a válogatott győzelméért? - infografika

Vajon mennyire van hatással az emberi érzelmekre a világ legnépszerűbb sportja? A 2012-es labdarugó Európa-bajnokság hivatalos szponzoraként a Sharp egy eleddig példátlan kezdeményezés keretében a futballszurkolók viselkedésmintáit tanulmányozta az elmúlt hónapokban.

Az európai futballkultúrát főként egy mozgó labor, a FanLab kamionja segítségével vették górcső alá. Biometrikus adatok felhasználásával a cég azt akarta feltárni, hogy a szurkolók meddig hajlandók „elmenni”, hogy kedvenc csapatuk sikerét előmozdítsák. A neurológiai eszközökkel való vizsgálat mellett a drukkereknek játékos kérdésekre is válaszolniuk kellett, ami érdekes eredményekkel szolgált az az európai rajongók elkötelezettségét és mentalitásbeli különbségeit illetően.

Gondoltátok volna, hogy az orosz drukkerek fele hajlandó lenne lemondani az alkoholról, akár több mint egy évig csapata győzelmének érdekében? Vagy hogy tízből nyolc portugál drukker már sírt meccs után, az olasz szurkolók 38 százaléka pedig soha nem ment még ki egyetlen mérkőzésre sem?  Sőt, a drukkerek 22 százaléka még a szexről is hajlandó lenne lemondani egy hónapra, ha a csapata nyerné a foci Eb-t.

EURO 2012 Infografika