EURO 2012

Nem miattam nyertük meg a meccset - Theo Walcott

Anglia egy rendkívül fordulatos találkozón 3-2-es győzelmet aratott Svédország felett. Ugyan a félidőben az angolok vezettek, de az északiak a második félidő elején két pontrúgás után megfordították az állást. Roy Hodgson a 61. percben Milner helyére beküldte Theo Walcottot, aki egy góllal és gólpasszal kulcsszerepet játszott a Háromoroszlánosok sikerében.

"Nem mondanám, hogy a beállásom fordította meg a játék képét. Az első mérkőzésünk után éreztük, hogy egy kicsit támadóbb felfogásban kell játszanunk, és most sikerült is három gólt szereznünk" - mondta a lefújás után az Arsenal titánja.

"Az mindig szép dolog, ha csereként beállva tudod bebizonyítani, hogy mit is tudsz. Nyilvánvalóan csalódott voltam, hogy keveset játszottam, de keményen dolgoztam az edzéseken. Ez nem a kezdőségről szól, hanem a csapatról, mi egy nagy család vagyunk".

Győzelmével Anglia négy pontos lett, az utolsó fordulóban az ukránok ellen azonban egy vereség a búcsúját is jelentheti

EURO 2012
Svédország-Anglia 2-3 (0-1)
Svédország: Isaksson - Mellberg, Granqvist (Lustig 66.), M. Olsson, J. Olsson - Elm (Wilhelmsson 81.), Larsson, Svensson, Källström - Ibrahimovic - Elmander (Rosenberg 79.).
Anglia: Hart - Johnson, A. Cole, Terry, Lescott - Gerrard, Young, Milner (Walcott 61.), Parker - Carroll, Welbeck (Oxlade-Chamberlain 90.).
Gólszerző: Carroll (23.), Walcott (64.) Welbeck (78.), ill. Johnson (49. - öngól), Mellberg (59.)
Sárga lap: Milner (58.), ill. Mellberg (63.), J. Olsson (72.), Svensson (90.)
Kiállítva: -