EURO 2012

Kikaptunk, de rólunk is beszélnek a világon - Whelan

A címvédő spanyol válogatott 4-0-s győzelmet aratott az ír csapat felett az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság C-csoportjának csütörtöki 2. fordulójában, így az írek - utolsó csoportmeccsük eredményétől függetlenül - kiestek. A "Zöldek" csalódottak, de nagyon hálásak szurkolóiknak.

"Jól játszottunk, több gólt lőttünk, mindenki kitett magáért, mindenkinek jót tett az a meccs, a Kölyöknek is - utalt Xavi Fernando Torres feltámadására. - Az olaszok ellen sem voltunk rosszak, de ma egyenesen kiválóan futballoztunk."

"A filozófiánk egyértelmű, jó játék, a labda megtartása, a területek megnyitása. Ma egy nagyszerű Spanyolországot láthatott mindenki. Most már minden a mi kezünkben van, győznünk kell a horvátok ellen, de a döntetlen is elég lenne. Boldogok vagyunk, nagy lépést tettünk előre, most egy kicsit lazíthatunk" - tette hozzá a karmester.

"Nyernünk kellett, és az elejétől fogva megmutattuk eltökéltségünket. A korai gól nagyban megkönnyítette a dolgunkat" - fogalmazott a duplázó Fernando Torres.

"Nem lepett meg, hogy az olaszok ellen a kispadon kezdtem. Mi vagyunk a legjobb csapat a világon, és mindenkinek meg kell adni a lehetőséget. Amikor ilyen játékosokkal kerülsz a cserék közé, akkor egyáltalán nem vagy szomorú."

"Ez a legjobb csapat, amely ellen valaha futballoztam - mondta Keith Andrews, az írek középpályása. - A meccs nagy részén a közelükbe se értünk. Fantasztikus játékosiak vannak, de nem tagadom, nagyon kiábrándító a vereségünk. A szurkolóink elképesztőek voltak, hét-nyolc perccel a vége előtt az egész stadion tőlük zengett, sajnos nem tudtuk megadni nekik azt, amit megérdemelnének."

"Sosem jó érzés kikapni, de hozzá kell tennünk, hogy a spanyolok megérdemelten nyertek, tisztességes eszközökkel. És most az írekről is beszélni fognak a világon, hiszen kétségkívül nekünk vannak a legjobb szurkolóink" - nyilatkozta Glenn Whelan.

"0-4-nél éltettek minket a drukkerek, ehhez foghatót még sosem tapasztaltam. Brilliáns volt....az olaszok ellen vissza kell nekik adnunk valamit" - így Sean St Ledger.

A mérkőzés összefoglalója

EURO 2012, C-csoport, 2. forduló:
Spanyolország - Írország 4-0 (1-0)
Gdansk, 39 ezer néző, V.: Pedro Proenca portugál).
Spanyolország: Casillas - Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba - Xavi Hernández, Busquets, Xabi Alonso (Javi Martínez 65.) - Silva, Torres (Fabregas 74.), Iniesta (Cazorla 80.). Szövetségi kapitány: Vicente Del Bosque
Írország: Given - O'Shea, St Ledger, Dunne, Ward - Duff (McClean 76.) , Andrews, Whelan (Green 80.), McGeady - Cox (Walters 46.), Keane. Szövetségi kapitány: Giovanni Trapattoni
Gólszerző: Torres (4., 70), Silva (49.), Fabregas (83.)
Sárga lap: Xabi Alonso (54.), Javi Martínez (76.) ill. Keane (36.), Whelan (45+1.), St Ledger (84.)
EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!