EURO 2012

Börtönbe kerülhet az olasz-horvát mérkőzést megzavaró horvát szurkoló

  • MTI
megosztom

Akár öt év letöltendő börtönbüntetést is kiszabhat a lengyel-ukrán szervezésű labdarúgó Európa-bajnokság olasz-horvát csoportmérkőzését füstbombával megzavaró horvát szurkolóra a poznani bíróság.

A drukker a mérkőzés második félidejében dobott füstbombát a játéktérre, amiért Howard Webb játékvezető rövid időre megszakította a mérkőzést. Az előállított 24 éves szurkolót a biztonsági kamerák felvételei alapján azonosították. A többi rendbontót még nem azonosította a rendőrség.

A lengyel közszolgálati rádió valószínűnek tartja, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szankciókkal sújtja majd a horvát szövetséget, mivel szurkolói nem először szegték meg a biztonsági előírásokat az idei Eb-n.

A poznani rendőrség az Eb első hetében összesen 57 embert állított elő. A helyi bíróság gyorsított eljárásban két horvát és egy lengyel drukkert 2500-4000 zloty (172-276 ezer forint) pénzbírságra, egy lengyel állampolgárt pedig egy éven keresztül havi 20 óra közmunkára ítélt.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!
megosztom