EURO 2012

Az a lényeg, hogy a csapat nyert - Ronaldo

Portugália szerdán 3-2-re diadalmaskodott a dán csapat ellen az ukrán-lengyel közös rendezésű Európa-bajnokság B-csoportjának második fordulójában.

"2-0-nál azt gondoltuk, hogy ez az eredmény garantálja a győzelmet, de végül egy harmadik gólra is szükségünk volt, hogy eldöntsük a meccset, de egyszerűen nem jött össze. Aztán a legvégén mellénk állt a szerencse, ami a németek ellen nem segített minket, és nyertünk. A helyzeteknél sokkal jobban kellett volna összpontosítanom, de az a legfontosabb, hogy a csapat győzött, és még mindig versenyben vagyunk a továbbjutásért" - nyilatkozta Cristiano Ronaldo a lefújás után.

Az aranylabdás csatár több százszázalékos ziccert elpuskázott, ennek ellenére klubtársa, Pepe ódákat zengett róla. "Szerintem Cristiano a legjobb labdarúgó a világon, ezt már a Real Madridban bizonyította. A nemzeti csapatban kiváló kapitány, remek ember, vérprofi. Csak szüksége van egy kis nyugalomra, és jönnek majd a gólok is. Ma nem talált be, de a múltban már rengetegszer kisegítette a csapatot."

"A Brazíliából honosított védő fejelte a portugálok első gólját. "Az ilyen nagy versenyeken mindig külön öröm, ha eredményes vagy. Az Eb nagyon fontos szerepet tölt be a világfutballban, és Portugália az élvonalba tartozik."

EURO 2012, B-csoport, 2. forduló:
Dánia-Portugália 2-3 (1-2)
Dánia: Andersen - Kjær, Agger, S. Poulsen, Jacobsen - Kvist, Eriksen - Zimling (J. Poulsen 16.), Krohn-Dehli (Schone 90.), Rommedahl (Mikkelsen 60.) - Bendtner.
Portugália: Rui Patrício - Bruno Alves, Pepe, Fábio Coentrão, João Pereira - Miguel Veloso, João Moutinho, Raul Meireles (Varela 84.) - Nani (Rolando 89.), Cristiano Ronaldo, Hélder Postiga.
Gólszerző: Pepe (24.), Hélder Postiga (36.) Varela (87.), ill. Bendtner (41., 80.)
Sárga lap: Raul Meireles (29.), Ronaldo (92.) ill. J. Poulsen (56.), L. Jacobsen (81.)
A B-csoport állása:
1. Németország 2 2 0 0 3 1 6
2. Portugália 2 1 0 1 3 3 3
3. Dánia 2 1 0 1 3 3 3
4. Hollandia 2 0 0 2 1 3 0