EURO 2012

120 milliót kapnak a dánok, ha megnyerik az Eb-t

  • MTI

A dán labdarúgó-válogatott minden tagja hárommillió koronát (közel 122 millió forintot) kap, amennyiben a csapat megnyeri a pénteken kezdődő lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságot. A német futballisták ugyanezért fejenként 300 ezer euróhoz (90,5 millió forintot) jutnak.

A dán szövetség szerdán jelentette be, hogy ha az együttes a második helyen zár, akkor a játékosok egyenként 2,6 millió koronás (105,7 millió forint), elődöntő esetén 1,9 millió koronás (77,2 millió forint) bónuszhoz jutnak. A futballisták már azért kaptak csaknem 33 millió forintnak megfelelő összeget, hogy kiharcolták az Eb-részvételt. Ennek az összegnek közel duplája jár nekik, ha a csoportkörből a negyeddöntőbe kerülnek.

A dánok a B csoportban a hollandokkal, a németekkel és a portugálokkal szerepelnek együtt.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!