NBA

Gond nélkül egyenlített a Thunder

  • Barcsai Róbert

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának 34. játéknapján a San Antonio Oklahoma Citybe látogatott, ám a Spursnek nem sok babér termett, hiszen a Sarkantyúsok 109-103-as vereséget szenvedtek, így a Thunder egyenlített a Nyugati főcsoportdöntőben.

Oklahoma City Thunder

Szombaton negyedik felvonásához érkezett az Oklahoma City-San Antonio párharc, ahol az volt a nagy kérdés, hogy vajon a Thunder ki tud-e egyenlíteni a sorozatban? A válasz egyértelmű igen, hiszen a hazai pályán pattogtató Duranték meggyőző játékkal 109-103-ra verte Parkeréket. Ahogyan az egy ennyire fontos, kiélezett mérkőzésen lenni szokott, az első negyed remivel ért véget, ám a félidőben a hazaiak már 12 pontos előnynek örülhettek, de a Spurs nem hagyta annyiban a dolgot, és rögtön a nagyszünet után visszavágott, így a harmadik negyed 28-20-as vendégsikerrel zárult. A záró játékrészt ismét a Thunder nyerte, méghozzá 34-32-re, így végül a hazaiak 109-103-as sikert arattak. A mérkőzés legnagyobb furcsaságát az asszisztokbeli különbség szolgáltatta a két együttes között, hiszen a San Antonio híres kiváló csapatjátékáról, de ma mégis a Thunder osztott ki több gólpasszt, méghozzá 27-et, de a vendégek nem csak ezen a téren, hanem lepattanózásban is vereséget szenvedtek (41-31).

Kiváló egyéni teljesítményekben ezúttal sem volt hiány, a hazaiaknál Kevin Durant 36 egységet könyvelhetett el, ám ami ennél is fontosabb, hogy Serge Ibaka hibátlanul játszott, ugyanis 11 mezőnykísérletéből 11-et értékesített, így karriercsúcsot jelentő 26 pontot termelt a spanyol erőcsatár. A palánk alatti ponttermelésben nem csak Ibaka, hanem Kendrick Perkins is komoly szerepet vállalt, ugyanis a center 7/9-es mezőnymutatóval 15 egységet hozott össze. A két magasember teljesítményét az ellenfél edzője, Gregg Popovich így méltatta: „Mindegyik magasuk kitűnően szerepelt ma, kb. 22/25-tel dobtak, ami eléggé őrült. Ha a dobóedzés során senki sem védi őket, szerintem akkor sem lettek volna képesek hasonlóra.” A vendégek legjobbja Tim Duncan volt, aki 21 pontot dobott, de rajta kívül öten is 10 pont fölé jutottak. Az újonc Kawhi Leonard 17, Manu Ginobili 13, Boris Diaw és Tony parker 12-12, míg Stephen Jackson 11 egységet tett a közösbe.

NBA
Rájátszás, 34. játéknap
Oklahoma City-San Antonio 109-103