Kajak-kenu

Gyengülhet a német női négyes az olimpiára

  • VNA

A legrosszabb pillanatban sérült meg a németek olimpiai bajnok kajakosa, Nicole Reinhardt, így veszélybe került londoni indulása.

Amíg magyar szempontból a duisburgi Világkupa verseny után egyszerűsödött az olimpiára készülő női kajak-kenu válogatott összeállítása, addig a németeknél a hazai hétvége újfent összekuszálta a szálakat. Amíg ugyanis Kozák Danuta megnyerte a kajak egyesek 500 méteres versenyét (így már olimpiai indulónak vallhatja magát ebben a számban), addig a németeknél még messze nem alakult ki, hogy ki képviseli a német színeket Londonban. Ennek oka az, hogy az olimpiai bajnok Nicole Reinhardt a pénteki előfutam előtt a felevezésénél megsérült. A vállában izomszakadást szenvedő 26 éves kajakos esetleges londoni szerepléséről így a német szövetségnek (DKV) kell döntetnie a jövő héten.

Amennyiben Reinhardt a múlt heti poznani versenyhez hasonlóan most is dobogóra állt volna ebben a számban, akkor biztos londoni induló lehetne. A kiváló német kajakos a szezon elején is sérült volt, így már a hazai olimpiai válogató versenyeken is csak a szövetség külön engedélyével vehetett részt. A sportvezetők jóindulatára (a szakszerű orvosi segítség mellett) ezúttal is szüksége lesz ahhoz, hogy eljuthasson Londonba. Reinhardt a pekingi olimpián tagja volt a győztes német négyesnek, amely a brit fővárosban is a mieink egyik nagy ellenfele lehet.