Kajak-kenu

Visszavonul londoni olimpiai bajnokunk, ha nem kell senkinek

Kökény Roland, ahogy ő fogalmaz, olimpiai bajnokként sem kell senkinek. Jelenleg volt klubjában, a Honvédban edz, és ha nem oldódik meg a helyzete, felhagy a kajakozással.

Kökény olimpia bajnokként vonulhat vissza

Kökény Roland számos visszavonulás után talált otthonra az ­Esztergomban, ahol edzéslehetőséget ­nem­igen tudtak biztosítani a számára más felnőtt versenyző nem lévén, ezért Szilárdi Katalin csapatához csatlakozott, és az edzőnő a Dombi Rudolffal alkotott párosából olimpiai bajnokot csinált.

A most 37 éves Kökény mögül azonban támogató híján kihátrált az Esztergom, és egyéni szponzor sem szegődött a kajakos mellé.

"Ez nem ver éket közénk Rudival, valamint Szilárdi Katival, megbeszéltem velük, náluk, az Építőkben ugyanis rettenetesek a körülmények – mondja Kökény a Borsnak. – A lényeg, hogy tavaszra jó állapotba kerüljek. Azért kellett egy csapathoz ­csat­la­koz­nom, mert egyedül nem lehet végigcsinálni egy ilyen embert próbáló felkészülést, muszáj, hogy legyenek társak, akik továbbvisznek."

Kökény egyelőre bizakodva néz a jövőbe, arra készül, hogy tavasztól Dombiékkal edz, és a párossal, amely eddig Eb-t és olimpiát nyert, egy vb-aranyat is elhódít. Ha az élet keresztülhúzza a számításait, azt is elfogadja.

"Az én karrierem mindig ilyen volt, sok nehézséggel kellett szembenéznem, de aztán mindig jött valami jó eredmény. Most azért harcolok, hogy a napi megélhetésem biztosítva legyen, ha ezt olimpiai bajnokként nem tudom megteremteni magamnak, akkor befejezem, és mást csinálok. Hogy mit, azt egyelőre nem árulom el" - tette hozzá a kajakos.