Debreceni úszó Eb

Videós elemzés miatt csúsztak hátrébb Cseh Lászlóék

  • VNA

Elromlott az időmérő szerkezet a debreceni uszodában, így utólag kellett módosítani a férfi 4x100-as gyorsváltó döntőjének eredményét.

A debreceni úszó Európa-bajnokság hétfői napjának utolsó döntőjében a hatodik helyen zárt a magyar férfi 4x100-as gyorsváltó. Gondoltuk ezt egészen kedd reggelig, amikoris a zsűri korrigálta az eredményt. Az Európai Úszószövetség (LEN) ugyanis a német váltót a hetedik helyről az ötödik helyre minősítette előre, miután kiderült, hogy az időmérő rendszer hibázott, és nem állt meg időben Marco di Carlo beérkezésekor. A német úszó ugyanis hiába ért hozzá karjával a falhoz, az óra nem állt meg, csak akkor, amikor már a vállával is érintette a falat.

A zsűri a videofelvételek elemzése után korrigálta a németek időeredményét (3:15,88), ami azt jelenti, hogy az eredetileg a hatodik helyen záró magyar váltó (Kozma Dominik, Cseh László, Bernek Péter, Takács Krisztián), végül csak a hetedik helyen fejezte be a versenyt. Elkeseredni persze emiatt nem kell, hiszen a mieink a döntőben így is két országos csúcsot döntöttek meg, hiszen a váltó rekordja mellett Kozma Dominik egyetlen századdal a 100 gyors egyéni magyar rekordját is elvette Zubor Attilától.