EURO 2012

Lesz magyar résztvevője a Eb-nek Kassain kívül

megosztom

György Ádám magyar zongoraművész június 8-án, a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság megnyitóján lép fel Varsóban, az esemény egyetlen magyar résztvevőjeként.

György Ádám nyitja a labdarúgó Eb-t A magyar zongoraművész különleges műsorral készül az eseményre, amelyet a televízióban várhatóan 300 millióan kísérnek majd figyelemmel világszerte. Varsóban természetesen Chopint fog játszani, míg a megnyitó zenéje Chopin-motívumokra épül majd.

"Valami olyat szerettünk volna alkotni, amellyel a Chopin által képviselt klasszikus zenei hagyományokat be tudjuk vinni a sportesemények világába - mondta György Ádám a megnyitóra készülő zenedarabról az mlsz.hu-nak. - Klasszikus zenész vagyok, ezért Chopin művét változatlanul játszom ebben az igencsak szokatlan miliőben. Szerencsére az alkotócsapat is hisz az elképzeléseimben. A küldetés nemcsak arról szól, hogy két teljesen eltérő világot kapcsolunk össze, hanem a klasszikus zenét is népszerűsítjük ebben a különleges környezetben. Ez az igazi kihívás számomra."

György Ádám maga is tehetséges és lelkes futballista. Aktív játékosként napi szinten focizik budapesti és New York-i csapatában, korábban pedig tagja volt a magyar futsal válogatott ifjúsági keretének. Az elmúlt időszakban sok időt töltött az Egyesült Államokban, új albumának az „Adam Gyorgy Plays Liszt, Bach and Mozart” promóciója kapcsán, amely áprilisban jelent meg. György Ádám januárban ünnepelte 30. születésnapját, a New York-i Carnegie Hallban adott telt házas koncertjével. A magyar művészt a nemzetközi sajtó a tenyerén hordozza, a CNN World Report például nemrégiben "születő csillag" jelzővel illette.

A művész hozzá méltó nemzetközi csapattal készül az Eb megnyitójára. Az olasz származású Karmatronic személyében talált alkotótársra, aki remixek során dolgozott olyan világhírű előadóknak, mint Beyonce, Kelly Rowland, Britney Spears, 3 six Mafia, The Pussycat Dolls vagy Shakira. György Ádám és Karmatronic DJ különleges produkciója különböző zenei stílusok találkozása, erre az alkalomra közösen írt dalukat adják elő több száz táncos kiséretében. Munkájukkal hozzájárulnak egy új zenei világ létrejöttéhez, miközben saját zenei identitásukhoz is hűek maradnak.

megosztom