EURO 2012

Del Bosque az utolsó pillanatig vár David Villára

Május 23-ról 27-re tolta ki a nyári Európa-bajnokságra tervezett 23 fős csapat kijelölésének időpontját Vicente del Bosque, az Európa-bajnoki címvédő spanyol futballválogatott szövetségi kapitánya.

Del Bosque szeretné magával vinni a Barcelona csatárát

A szakvezető nem rejtette véka alá, hogy azért döntött a halasztás mellett, mert szeretné megvárni a 25-én esedékes Király Kupa-döntőt, amelyet az FC Barcelona és az Athletic Bilbao vív egymással. A katalánok színeiben ugyanis várhatóan pályára lép a spanyol nemzeti együttes történetének legeredményesebb labdarúgója, David Villa is, aki december óta nem játszott tétmérkőzést lábtörése miatt. Mostanra viszont már rendbe jött és elkezdhette az edzéseket.

"Beszéltem az edzőjével, Josep Guardiolával Villáról, és meggyőződésem szerint kötelességünk várni rá az utolsó pillanatig" - jelezte del Bosque, hogy mindenképpen szeretné csapatában látni a gólerős csatárt.

Spanyolország a június 8. és július 1. között esedékes, lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon Olaszországgal, Írországgal és Horvátországgal találkozik majd a C betűjelű csoportban.