Úszás

Minden eddiginél több ország indul a debreceni úszú Eb-n

  • MTI
megosztom

Minden korábbi kontinensviadalt túlszárnyalva összesen 45 ország versenyzői vesznek részt a május 21-27. között rendezendő 31. úszó Európa-bajnokságon Debrecenben - jelentette be Gyárfás Tamás, a szervezőbizottság elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón a városban.

Azt is közölte, hogy a versenyt a helyszínen tekinti meg a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) uruguayi elnöke, Julio C. Maglione.    

"A jelentkezések magas száma és a sportdiplomata jelenléte is mutatja: hiába vagyunk olimpia előtt, ez a verseny nem főpróba, hanem maga az előadás lesz" - fogalmazott Gyárfás, aki egyszersmind a Magyar Úszó Szövetség elnöke is.    

Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum ügyvezetője elmondta: logisztikailag 95 százalékos készültségben állnak 25 nappal az Eb előtt. A legnagyobb problémát a szálláshelyek szűkössége okozza, ezt hajdúszoboszlói hotelek kihasználásával igyekeznek orvosolni - tette hozzá.    

A belépőkre kitérve elmondta: összesen 800 helyet tudnak értékesíteni a nézőtéren, ennek felét a külföldi szövetségek kapják. Kétszáz jegyet terjesztenek Debrecenben, illetve ugyanennyit országosan.    

Az Eb idején, május 26-án tartják a városban a LEN-nek, az európai vizes sportok szövetségének kongresszusát is - jegyezte meg. Orendi Mihály tudatta még, hogy több válogatott is megkezdte az edzéseket a helyszínen, a Debreceni Sportuszodában.

megosztom