NBA

Hihetetlen egyéni teljesítményeket hozott a New York-Boston rangadó

  • Barcsai Róbert

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 109. játéknapjának legjobban várt mérkőzésében, a New York-Boston összecsapásában senkinek sem kellett csalódnia, hiszen hihetetlen egyéni produkciókat láthattunk. Carmelo Anthony pályafutása második tripla-dupláját érte el, Steve Novak karriercsúcsot döntött, Paul Pierce pedig 31 pontot hintett.

Carmelo Anthony 38 pontot dobott a New York ellen

Hiába lett volna nagy szüksége a győzelemre, mégis kikapott a Philadelphia az Indianától. A mai, 102-97 arányú hazai pályán elszenvedett veresége után a Sixers rájátszása is veszélybe került, mivel a Milwaukee már csak 1.5 mérkőzéssel van lemaradva a 8. helytől. A hazaiak egyébként jól tartották magukat, hiszen az utolsó játékrészre döntetlen eredménnyel érkeztek a csapatok, ám a Sixers egy újabb szoros meccset veszített el, ezzel a szezon során 3-18-as mérleggel rendelkezik a csapat azokon a mérkőzéseken, amelyek hét, vagy kevesebb pontnyi különbséggel dőltek el. A mérkőzés legjobb játékosa Danny Granger volt, aki 24 pontot szerzett, de csapattársa, Roy Hibbert 15 pontja mellé 13 lepattanót is jegyezhetett.

A Detroit nyerte a keleti alsóházi rangadót a Clevelanddel szemben, méghozzá meglehetősen simán, 116-77-re. A mérkőzés gyakorlatilag már az első negyedben eldőlt, amikor 11 ponttal vezetett a Pistons, ráadásul a meccs hátralévő szakaszában hasonló fölényben játszott a hazai csapat. Az összecsapás legmegdöbbentőbb statisztikai adata, hogy a Dugattyúsok 60%-kal dobtak mezőnyből. A hazaiak újonca, Brandon Knight karriercsúcsot jelentő 28 pontot dobott, ráadásul ebből 19-et a harmadik játékrészben.

A nap legjobban várt találkozóján a Boston Celtics 118-110 arányú vereséget szenvedett New Yorkban. Az elsőre izgalmasnak tűnő mérkőzést végig uralta a Knicks, hiszen a félidőben már 19 ponttal vezetett a hazai gárda, ezt az előnyt pedig már nem szórakozták el. A mai összecsapáson egyébként hihetetlen egyéni teljesítmények is születtek, Carmelo Anthony tripla-duplát ért el 35 ponttal, 12 lepattanóval, valamint 10 gólpasszal. J.R. Smith szezonbeli legjobb produkciójával rukkolt elő, 25 egységet könyvelhetett el, hasonlóan Steve Novakhoz, nála viszont ez a szám karriercsúcsot jelentett. Érdekesség, hogy 35 pontjával mégsem Anthony volt a legeredményesebb játékos, hanem a bostoni Paul Pierce, aki 43 egységet hozott össze. Carmelo Anthony így nyilatkozott karrierje második tripla-duplájáról: „Korábban volt már pár 9-9-em. A karrierem során rengeteg ilyen lehetőséget elrontottam, a mai meccsen viszont mintha nem is én lettem volna. Erről elsősorban Smith és Novak tehet, akik be tudták dobni a helyzeteiket. Ha nem dobták volna be, akkor nyilván nem érek el tripla-duplát.”

Hozta a kötelezőt a Minnesotában 91-84 arányban nyerni tudó Memphis Grizzlies. A mérkőzést a harmadik negyedben eldöntő Macik mai győzelmükkel szinte bebetonozták a helyüket az ötödik helyen. A mai összecsapásról két egyéni teljesítményt érdemes kiemelni, Rudy Gay, valamint a hazai színekben pattogtató J.J. Barea egyaránt 28-28 pontot szerzett.

Az est zárómérkőzése egy hamisíthatatlan nyugati rangadó volt, amelyen a Los Angeles Lakers együttese a San Antonio Spurs gárdáját fogadta. A továbbra is Kobe Bryant nélkül játszó Lakers végül meglehetősen simán, 112-91-re veszítette el a mai összecsapást. Tony parker, a vendégek francia irányítója 29 pontja mellé 13 gólpasszt is elkönyvelhetett, míg a hazaiak legjobbja ezúttal is Andrew Bynum volt 21 egységgel.

NBA
A 109. játéknap eredményei
Philadelphia-Indiana 97-102
Detroit-Cleveland 116-77
Minnesota-Memphis 84-91
New York-Boston 118-110
LA Lakers-San Antonio 91-112