Olasz foci

A Milan egy Real-neveléssel frissítene a szűrő poszton

A spanyol El Mundo Deportivo értesülései szerint a piros-feketék a Benfica spanyol védekező középpályásával, Javi Garcíával tennék dinamikusabbá a gárda középső részét.

A 24 éves védekező középpályás a Real Madridban nevelkedett, 2004 és 2007 között a Castillában 84 mérkőzésen játszott, majd 2007/08-as szezonban a Mallorcához került kölcsönbe. A következő évadban már a királyiak nagycsapatában lépett pályára 15 alkalommal, de a több játéklehetőség reményében 2009-ben eligazolt a Benficához. 

A portugáloknál alapemberré vált, a Sasok vezetői pedig olyannyira meg vannak vele elégedve, hogy a télen állítólag a Bayern Münchent és két meg nem nevezett angol klubot is kikosaraztak Garcia-ügyében.

A spanyol lap ugyanakkor úgy tudja, hogy Milánóban már a jövőre gondolnak, a Juventus elleni kupavereség után lázasan keresik Mark van Bommel és Massimo Ambrosini utódját. A két játékos egyaránt túl van már pályafutása zenitjén, és mivel rutinból is megárt a sok, egy fiatal játékossal új lendületet kaphatna a középpálya. (A hírek szerint a 34 éves Ambrosini hosszabbítana a vezetőkkel, de hiába tapossa 17. idényét a Milanban, Allegri már megmutatta Inzaghi esetében is, hogy nem szívbajos, ha legendákat kell parkolópályára tennie.)

Aki azonban meg szeretné szerezni a rendkívül jó felépítésű, rengeteg párhacot vívó futballistát, annak mélyen a zsebébe kell nyúlnia, ugyanis a lisszaboni klub 25 millió euró alatti ajánlatot meg sem hallgat. García  2014-ig rendelkezik érvényes szerződéssel, egy záradék szerint pedig kereken 30 millió euró a kivásárlási ára.