Rövidpályás úszó Eb

Cseh László harmadik aranyérmét nyerte, Jakabos ezüstérmes

  • MTI-hatharom
megosztom

Cseh László két másodpercet javítva az országos rekordon, 1:50.87 perces idővel aranyérmet nyert a 200 méteres férfi pillangóúszásban a lengyelországi Szczecinben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság szombati napján. Biczó Bence a hatodik lett ugyanebben a számban. Jakabos Zsuzsanna a második helyen végzett 100 m vegyesen.

Cseh aranyérmes 200 pillangón

Cseh már a harmadik aranyérmét gyűjtötte be a kontinensviadalon, amivel a férfi mezőny legeredményesebb versenyzője. Ugyanebben a számban Biczó Bence a hatodik helyen zárt.

Cseh egészen 150 méterig a harmadik és a negyedik hely között volt, ekkor azonban jól láthatóan magasabb sebességi fokozatba kapcsolt és az utolsó fordulót követően az élre állt, s már nem engedte ki a győzelmet a kezéből. Cseh korábban 200 és 400 m vegyesen nyert Szczecinben.

Jakabos rendkívül szoros csatában, az utolsó ötven méteren óriásit hajrázva, 59.72 másodperces idővel lett második, míg a szám másik magyarja, Verrasztó Evelyn 1:00.17 perccel negyedikként zárt.
   
Itt mindkét magyar jól kezdett pillangón, ám háton visszaestek. Mellen Jakabos már feljebb kapaszkodott, de még ekkor sem volt igazán éremközelben, ám gyorson nagyot hajrázott, s így elérte a dobogó második fokát.

megosztom