EURO 2012

Sneijder nélkül, de már Robbennel készülnek a hollandok

  • MTI

A sérült Wesley Sneijder nélkül, de a nemrég visszatérő Arjen Robbennel készül a magyarokkal azonos csoportban szereplő holland labdarúgó-válogatott az utolsó két Európa-bajnoki selejtezőjére.


A világbajnoki ezüstérmes jövő pénteken Moldova ellen lép pályára, négy nappal később pedig Svédországban zárja a sorozatot.

A százszázalékos hollandok már szinte biztosan megnyerték az E csoportot, csak akkor csúszhatnak a második helyre, ha hátralévő két mérkőzésüket elvesztik, míg a svédek mindkét meccsüket megnyerik, és legalább három góllal győznek a németalföldi együttessel szemben. Egervári Sándor együttese jelenleg a harmadik helyen áll a csoportban, utolsó mérkőzésén október 11-én a finneket fogadja. A találkozónak akkor lesz tétje, ha a svédek négy nappal korábban nem győzik le a finneket. Ugyanakkor ahhoz, hogy a második helyen továbbjusson a gárda, a finnek legyőzése mellett az is kell, hogy a hollandok pontot szerezzenek Svédországban.

Hollandia játékoskerete 
Kapusok: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Michel Vorm, (Swansea City), Tim Krul (Newcastle United)
Védők: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Edson Braafheid (Hoffenheim), Jeffrey Bruma (Hamburger SV), Hedwiges Maduro (Valencia), Joris Mathijsen (Málaga), Erik Pieters (PSV Eindhoven), Gregory van der Wiel (Ajax Amsterdam)
Középpályások: Mark van Bommel (AC Milan), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (Sporting Lisboa), Kevin Strootman (PSV Eindhoven), Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur), Georginio Wijnaldum (PSV Eindhoven)
Támadók: Eljero Elia (Juventus), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Luuk de Jong (Twente), Dirk Kuyt (FC Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Jeremain Lens (PSV Eindhoven), Arjen Robben (Bayern München)