Vízilabda

Második meccsén is nyert, így főtáblás a BL-ben a Szeged

  • MTI
megosztom

A szerb Crvena Zvezda felett aratott pénteki 10-4-es diadalt követően szombaton is nyert, méghozzá az orosz Sturm ellen egy góllal a Szeged férfi vízilabdagárdája, így vasárnapi zárómeccsétől függetlenül már feljutott a 16 csapatos főtáblára a Bajnokok Ligájában.

Az Euroliga örökébe lépett BL szegedi selejtezőcsoportjában érdemi kérdésnek már csak az maradt, hogy a csongrádi alakulat, avagy a Varga Dénessel – de a szintén olimpiai bajnok fivér, a kézsérüléssel bajlódó Varga Dániel nélkül – felálló horvát Primorje Rijeka végez-e az első helyen a négyesben. A választ a két együttes vasárnapi délidős – 11:30 órakor kezdődő - csatája adja meg.

Az Újszegedi sportuszoda 300 nézője gólparádét – összesen kilenc találatot - láthatott az első negyedben úgy, hogy rendre a hazaiak vezettek, az oroszok meg rendre egyenlítettek. A következő nyolc perc is kilenc gólt hozott, de már jobb eloszlásban (6-3), így a félidőre 11-7-re elhúzott a Szeged, és bár a Sturm nem adta fel, a finisbe 14-10-es vezetés mellett érkezett a hazai gárda. A hajrá azonban a vendégeknek sikerült jobban, olyannyira, hogy a végére az előny minimálisra apadt, még jó, hogy legalább az az egy gól a dudaszóig megmaradt. S ami még lényegesebb: a 14-13-as győzelemmel a Szeged már két játéknap után főtáblás.

Vízilabda
Férfi BL-selejtező, D csoport, 2. játéknap
Szeged-Beton VE - Sturm 2002 (orosz) 14-13 (5-4, 6-3, 1-2, 2-4)
a magyar csapat góldobói: Kiss 4, Somogyi, Hegedűs, Török 2-2, Bálint, Kunac, Molnár, Juhász 1-1
A kvartett másik szombati mérkőzésén:
Primorje Rijeka (horvát)–Crvena zvezda (szerb) 12-6 (4-1, 3-1, 2-1, 3-3)
megosztom