U21-es válogatott

Az olaszok tehetséges szélsője nem játszik kedden a mieink ellen

Az olasz U21-es labdarúgó-válogatott útra kelt Magyarország felé, hiszen kedden Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára a magyar nemzeti csapat ellen Székesfehérváron. Ciro Ferrara szövetségi edzőnek olasz beszámolók szerint komoly gondot okozhat, hogy kidőlt a sorból az Udinese tehetséges szélsője, Diego Fabbrini.

A magyar csapat Írországban 2-1-es vereséget szenvedett első Eb-selejtezőjén csütörtökön, de kedden máris lehetőséget kap arra Róth Antal együttese, hogy javítson. Igaz, az olasz válogatott egyáltalán nem lesz könnyebb ellenfél, mint az ír volt.

Ennek ellenére némi bizakodásra adhat okot, hogy a taljánoknak a keddi lesz az első mérkőzésük, és a Botafogo ificsapata elleni felkészülési találkozón az általuk nagy tehetségnek tartott Diego Fabbrini térdsérülést szenvedett. A játékos emiatt el sem indult a csapattal Budapestre. Rajta kívül az együttesben eddig ötször lehetőséget kapó kapus, Carlo Pinsoglio is kihagyhatja a találkozót, ott lesz viszont a pályán a Bari utánpótlásszinten rutinosnak számító védője, Alessandro Crescenzi. A hátvéd korábban kézsérülést szenvedett, de kedden gipsszel már játszhat.

A magyar keretben annyi változás történt a csütörtöki mérkőzéshez képest, hogy Kádár Tamás csatlakozott a csapathoz, míg az Írországban kiállított Iszlai Bence távozott.