Kajak-kenu vb

Verrasztó Evelyn jól szurkolt Dombinak

  • VNA

Jól alakult a hétvége a Dombi Rudolf - Verrasztó Evelyn párnak, a magyar úszó kajakos párja ugyanis két remek futammal zárta a csütörtöki napot.

A szegedi kajak-kenu világbajnokság VIP teraszán feltűnt Verrasztó Evelyn is. Úszó Európa-bajnoknőnk természetesen azért érkezett a világbajnokságra, hogy szorítson kedvesének, Dombi Rudolfnak, aki csütörtökön délelőtt már vízre szállt a K-2 1000 méter előfutamában. Evelynt a vb-honlapjának szerkesztői szólaltatták meg:

- Ki izgul jobban? Ön vagy Dombi Rudolf?
- Azt hiszem, mindketten. Szinte olyan érzés, mintha én úsznék egy világversenyen – mondta Verrasztó Evelyn.

- Hogyan kell elképzelni a nagy világversenyek előtti időszakot önöknél?
- Nagy türelem és tolerancia kell egymáshoz. Természetesen amiben tudok, segítek Rudinak. Ez lehet a napi ügyek intézése, de egy jó lelki fröccs is. Ilyenkor rá kell hangolódni a másikra, meg kell érezni, hogy mire van szüksége. Éppen arra, hogy békén hagyják vagy netán arra, hogy meghallgassák.

- Ha jól tudom a felkészülési időszakban nem csak lelkileg állt mellette, egy-két edzést is együtt végeztek…
- Az alapozó időszakban olykor együtt futunk vagy úszunk. Rudi nagyon jól fut, sőt úszásban sem olyan rossz. Jól kiegészítettük egymást.

- Sportolói szemmel: jó a formája?
- Nekem tetszik. De szakmailag én nem sokat tudok mondani. Bízom benne, hogy az a sok munka, amit befektettek Kökény Rolival kamatozni fog a világbajnokságon. Tippelni nem szeretnék, de nagyon szorítok azért, hogy boldognak lássam őt a versenyek végeztével.