Foci-vb 2014

A hollandok, a törökök és a románok is a magyarok csoportjában

Magyar idő szerint szombat késő este Rio de Janeiróban megtartották a 2014-es labdarúgó-világbajnokság selejtezőinek sorsolását. A magyar válogatott a világranglista második Hollandiával, a 2002-es vb bronzérmes Törökországgal valamint Romániával, Észtországgal és Andorrával került egy hatosba.

Az utóbbi időszakban nem fogta Fortuna-asszony a magyarok kezét a különböző világversenyek sorsolásánál, és sajnos nem volt ez másképp szombaton sem. Egervári Sándor csapata a D-jelű hatosban többek között Hollandiával, Törökországgal és Romániával került össze - vagyis már a pótselejtezőt érő második hely megszerzéséhez is hatalmas bravúrra lenne szükség.

A csoport legnagyobb esélyese a világranglista második Hollandia, amely a 2012-es Európa-bajnoki selejtezőcsoportban is a mieinkkel együtt szerepel. A második kalapból "húzott" Törökország a FIFA legfrissebb világranglistáján a 23. helyen található, míg a negyedik kalapos  Románia az 53. pozíciót foglalja el. Az észtek a 79., az andorraiak pedig a 203. helyen vannak.

"Kétségtelen, hogy ez nem álmaink csoportja - nyilatkozta a helyszínen tartózkodó Egervári Sándor az MTI-nek. Annak örülünk, hogy a franciákat és a spanyolokat elkerültük, ugyanakkor pechünk van, hogy ismét összekerültünk a hollandokkal, akiknek gyakorlatilag borítékolható az első helye. A negyedik kalapból a románok személyében a lehető legkellemetlenebb ellenfelet kaptuk. Úgy érzem, török-román-magyar versenyfutás lesz majd a második helyért."

Kimondottan "halálcsoport" ezúttal nem alakult ki, bár az I-jelű szextettben a világbajnoki címvédő Spanyolország a 2006-os vb-döntős Franciaországgal került össze, a B-csoportban pedig az olaszok többek között a dánokkal és a csehekkel harcolnak majd a továbbjutásért.

A 2014-es vb selejtezőinek csoportbeosztása
A-csoport B-csoport C-csoport D-csoport
Horvátország Olaszország Németország Hollandia
Szerbia Dánia Svédország Törökország
Belgium Csehország Írország Magyarország
Skócia Bulgária Ausztria Románia
Macedónia Örményország Feröer-szigetek Észtország
Wales Málta Kazahsztán Andorra

 

 

 

 

 

 

 

A 2014-es vb selejtezőinek csoportbeosztása
E-csoport F-csoport G-csoport H-csoport I-csoport
Norvégia Portugália Görögország Anglia Spanyolország
Szlovénia Oroszország Szlovákia Montenegró Franciaország
Svájc Izrael Bosznia-Herc. Ukrajna Fehéroroszország
Albánia Észak-Írország Litvánia Lengyelország Grúzia
Ciprus Azerbajdzsán Lettország Moldávia Finnország
Izland Luxemburg Liechtenstein San Marino