Újpest

A 24 éves Markovicsnak fura, hogy az idősebbek közé tartozik

A kétszeres montenegrói válogatott Darko Markovics három évre szerződött az Újpest csapatához. A 24 éves középpályásnak azonnal szemet szúrt, hogy nem túl magas életkorával így is a rutinosabbak közé tartozik.

Mint arról korábban a hatharom.com is beszámolt, Mészöly Géza csapata hároméves kontraktust kötött Darko Markoviccsal. Az irányító középpályás a legutóbbi szezonban a montenegrói Decsics együttesét erősítette, de előtte három évet az üzbég Pakhtakor alakulatánál is eltöltött. A 24 éves játékos túl van az első héten, ez idő alatt valamelyest feltérképezte tulajdonképpen hová is került.


Markovics pozitív benyomásokat szerzett Újpesten"Előző klubomban, a Pakhtakorban az egyik legfiatalabb játékos voltam az egész keretben, most pedig a tapasztaltak közé tartozom. Ez egy kicsit furcsa lesz számomra, de azért nagy lehetőséget és felelősséget is jelent. A csapat nagyon tehetséges és fiatal, jók az edzések, remek a stadion és fantasztikus a szurkolótábor. Szeretnék megfelelni az edzőmnek és a szurkolóknak."- világított rá az újpesti futballisták "zsenge" korára a középpályás.

Markovics az ujpestifc.hu-nak arról is beszélt, hogy hazájában, Montenegróban az Újpest és a Ferencváros neve mellett, a Debrecent és a Videoton is sokaknak ismerős.

"Amikor a menedzserem szólt, hogy Magyarországra jöhetek játszani, két klub neve ugrott be azonnal. Az Újpesté és a Ferencvárosé, azonban Polekcsics miatt a Debrecen, Vujovics és Bozsovics miatt a Videotont is sokan ismerik hazámban" - mondta a játékos a lila-fehérek hivatalos honlapján.

Mivel a montenegrói bajnokság később ért véget, mint a magyar pontvadászat, ezért a felkészülést is később kezdte el az új "szerzemény", de Markovics úgy véli,  két-három hétre lesz szüksége ahhoz, hogy csúcsformába lendüljön.