Vodafone Kupa

Kiss Gergely vezérletével legyőztük a németeket is

  • MTI
megosztom

A júliusi, sanghaji világbajnokságra készülő magyar férfi vízilabda-válogatott sima győzelmet aratott a németek felett a Margitszigeten zajló Vodafone Kupa második játéknapján. A magyar csapat legeredményesebb játékosa a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely volt, aki a 11-ből négy gólt vállalt magára.

Kiss Gegely elnyűhetetlen
Nehezebben indult az olimpiai bajnoki címvédő magyarok számára a németek elleni mérkőzés, mint pénteken, a görögökkel szemben megvívott nyitótalálkozó. A közel három percig tartó gólcsendet Hárai törte meg, majd a remek védekezésnek, és Kiss, valamint Steinmetz találatainak köszönhetően kétgólos hazai előnnyel zárult az első negyed (3-1).

A németek a második nyolc percben sem bizonyultak erős ellenfélnek, igaz, a magyarok sem erőltették meg magukat, de Kiss két gólja így is elég volt ahhoz, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány tanítványai előnnyel vonulhassanak a nagyszünetre (5-2).

A harmadik negyed első felében megtört a magyarok lendülete, a németeknek még egyenlíteniük is sikerült (5-5), de aztán másfél perc alatt visszaállt a háromgólos hazai vezetés, Szivós, Steinmetz és Biros egyaránt szép gólokkal terhelte meg az ellenfél hálóját (8-5).

Az egész mérkőzésen nagyszerűen védő Nagy Viktor a záró játékrészben is gondoskodott arról, hogy a németek minél kevesebb gólt szerezzenek, a hazai támadások nagyobb része pedig eredményes volt, így sima magyar sikerrel zárult a találkozó.

A nap másik mérkőzésén a görögök 7-6 legyőzték az oroszokat.

A magyar válogatott a torna zárónapján, vasárnap a németektől és a görögöktől is vereséget szenvedett oroszokkal csap össze.

Vodafone Kupa
Magyarország-Németország 11-6 (3-1, 2-1, 3-3, 3-1)
a magyar góldobók: Kiss 4, Steinmetz, Hárai 2-2, Szivós, Biros, Varga Dániel 1-1
megosztom