U21-es válogatott

Kikaptunk Mexikótól a Touloni Tornán

A jó kezdés után rontottunk: az U21-es korosztály nem hivatalos világbajnokságán, a Touloni Tornán elvesztette második csoportmérkőzését a magyar válogatott, Mexikó ellen. Ellenfelünk bátrabban, egységesebben játszott a kontrákra berendezkedő magyarok ellen, és megérdemelten győzött 2-0-ra. Továbbjutásunk még nem úszott el, hétfőn a házigazda franciák ellen kell bizonyítani Róth Antal fiainak.

A magyar U21-es válogatott kikapott Mexikótól a Touloni Tornán

Róth Antal szövetségi edző az első, Kína elleni mérkőzést gyomorbántalmai miatt kénytelen volt kihagyni, Mexikó ellen azonban ismét ő irányította mieinket, és öt helyen változtatott a csütörtöki, 3-0-ra megnyert összecsapáson pályára küldött kezdőcsapatához képest.

A 9. percben ellenfelünk megszerezhette volna a vezetést, egy szabadrúgás után Gulácsi védte bravúrral Guarch fejesét. Az első magyar helyzet Tajthy Tamás nevéhez fűződött, a 10. percben, de lapos lövését könnyedén hárította Rodríguez kapus. A 21. percben Bódi Ádám próbálkozott éles szögből, de ezt sem okozott gondot Rodrígueznek. A 27. percben Balajti lőhetett közelről, de ez a kísérlet is a portás kezében landolt. Egy perccel később Dávila lövésénél Gulácsi megint bravúrral blokkolt, utána Villalobos lövése csapattársáról pattant le, a a harmadik próbálkozás után a védők szabadítottak fel. A félidő végére a mexikóiak átvették az irányítást, de kihúztuk gól nélkül, 0-0-val vonultak szünetre a felek.

A második játékrészben is a közép-amerikaiak domináltak, a 47. percben Pinón csavart kapura egy szögletet, de Gulácsi résen volt. Majd Dávila megszerezte a vezetést Mexikónak: a félpályáról indult, Balogh, Kálnoki Kis és Fiola mellett is elment, majd a szóló végén 16 méterről jobbal kilőtte a bal felsőt (0-1). Az 59. percben majdnem kétgólos hátrányba kerültünk, de Gulácsi újabb bravúrt mutatott be, ismét Dávila veszélyeztetett. Hét perccel később viszont tehetetlen volt: Balogh a kapu elől akarta  kivágni a labdát, amely Fiolát találta el, akiről Orrantía elé pattant, aki közelről a kapuba lőtt (0-2).

A magyarok az első félidőhöz hasonlóan leginkább kontrából próbálkoztak, kevés sikerrel. Első helyzetünk a 69. percben jött, de Bódi 16 méterről nem találta el a kaput mellé. A 79. percben Futács a kapusba lőtte a labdát. Nem sikerült megszereznünk a szépítő gólt, Mexikó megérdemelten nyerte a mérkőzést. A vereséggel még nem úszott el a továbbjutás a csoportból, de hétfőn a franciák ellen ennél sokkal jobb teljesítményt kell mutatnunk.

A tornán 25 év szünet után szereplő magyarok hétfőn 18 órától a házigazda Franciaország ellen lépnek pályára. A csoportból az első két helyezett jut tovább. A torna mérkőzéseit az Eurosport élőben közvetíti.

Touloni Torna, B-csoport, 2. forduló:
Mexikó-Magyarország 2-0 (0-0)
Nizza, Stade du Ray. Vezette: Santos Capela (portugál)
Gólszerző: Dávila (56.), Orrantia (66.)