Női vízilabda-válogatott

Kikaptunk Görögországtól, ötödik helyen zártuk az orosz tornát

  • MTI
megosztom

Kikapott a görögök Eb-ezüstérmes csapatától a magyar női vízilabda-válogatott a Kirisi Kupáért kiírt oroszországi nemzetközi torna zárónapján, s ötödik lett a hatcsapatos mezőnyben.

Női vízilabda, Kirisi Kupa

Görögország-Magyarország 14-10 (3-3, 3-2, 3-5, 5-0)
a magyar góldobók: Kisteleki H., Szücs, Bujka 2-2, Czigány, Takács, Drávucz, Poszkoli 1-1 

A júliusi, sanghaji világbajnokságra készülő gárdák vasárnapi matinés csatározását a görögök kezdték jobban, akik 1-0-ra, majd 3-1-re is vezettek. A folytatásban egyenlítettek ugyan a magyarok, de a hellének rendre visszavették az előnyt (5-3, 6-5, 7-6). A meccs folyamán először a harmadik negyedben állt jobban Merész András együttese, amely 8-7-re fordított, majd némileg csapongó játékot követően 10-9-re megint vezetett. A befejező nyolc perc azonban maga volt a rémálom: ekkor már egyetlen magyar gól sem esett, görög viszont öt is, így sima vereség lett a vége.

A Merész-csapat így egy győzelemmel (16-10 a kazahok ellen), egy döntetlennel (15-15 az ausztrálokkal) és három vereséggel zárta szereplését (a görögökön kívül kikapott 18-14-re az oroszoktól, s 10-8-ra az Egyesült Államok együttesétől is).

Végül is Magyarország Kazahsztánt megelőzve az 5. helyen végzett a tornán, amelyet a házigazda orosz válogatott nyert meg. A vendéglátók vasárnap az amerikaiakon nagy csatában kerekedtek felül 12-11-re, így százszázalékos mérleggel végeztek az élen az ausztrálok előtt, akik a befejező fordulóban a kazahok felett diadalmaskodtak 16-7-re.

megosztom