Chelsea

Nyernünk kell, de nem a tabellára koncentrálva - Ancelotti

A Birmingham City elleni magabiztos győzelem után a Chelsea főnöke, Carlo Ancelotti elégedetten nyilatkozott csapata teljesítményét illetően. A Kékek matematikailag még lehetséges bajnoki címéről ugyanakkor csak szűkszavúan beszélt. A londoniak az elmúlt 10 fordulóból hétszer nyertek, de a bajnoki arany megszerzése csodával érne fel az öt körrel a vége előtt a Manchester Unitedtől hat ponttal elmaradó címvédőnek.

"A csatáraink előtt nagyon sok lehetőség adódott, ami jót tett a csapatnak, és a védelmünk is helytállt. Már három perc után megszereztük a vezetést, ami kényelmessé tette a helyzetünket. 60 percig tökéletesen játszottunk, az utolsó 30 már kevésbé volt jó a számunkra, talán azért, mert a hajrában már nem koncentráltunk eléggé - nyilatkozta a Chelsea TV-nek Ancelotti.

Az olasz szakember külön kiemelte a támadásokat remekül vezénylő Didier Droga teljesítményét:
"Didier egy erős személyiség, sajnos a maláriája miatt sokáig nem találta formáját, de ma ismét fantasztikusan futballozott. Ez egy olyan szezon volt, amikor problémákkal küzdött, de újra boldognak látom őt, és ismét nagyszerűen játszik."

"A szezon végéig öt mérkőzés van hátra, az a célunk, hogy megnyerjünk minden meccset anélkül, hogy a táblázaton elfoglalt helyünket nézegessük - tekintett előre az olasz tréner, aki ezt követő szavaival némileg megcáfolta állítását. - Mindenki tudja, hogy ilyen kevéssel a vége előtt hatpontos hátrányt ledolgozni nem könnyű. Majd öt forduló múlva elmondhatjuk, hogy eredményes volt-e a szezonunk vagy sem".

Carlo Ancelotti

A riporterek kérdésére, hogy lehetséges-e a címvédés a Chelsea-nek a Premier League-ben, kitérő választ adott a menedzser: "Már rég megtanultam, hogy a labdarúgásban bármi megtörténhet a végső sípszóig. Önök is jól tudják, hogy az utolsó pillanatban mindent megnyerhetsz, és mindent elveszíthetsz. Egy hónappal ezelőtt már azt gondoltuk, hogy visszajöttek az esélyeink az elsőségre. Most az a helyzet, hogy boldogok vagyunk, mert a második helyen állunk, és várjuk, mi történik a következő 5 meccsen."

"Sokkoló volt a kezdet - értékelt a vesztes Birmingham City menedzsere, Alex McLeish a lefújás után. - A Chelsea félelmetes formában játszott, uralta a középpályát, nem tudtuk felvenni a harcot. A félidőben még reménykedtünk, hogy sikerül 2-1-re alakítanunk az eredményt, de ellenfelünk egészen más sebbességben futballozott ma este."

Premier League 28. fordulóból pótolt mérkőzés:
Chelsea-Birmingham City 3-1 (2-0)
Gólszerző: Malouda (3., 62.), Kalou (26.) ill. Larsson (77. - 11-esből).

A Premier League állása