Premier League

Kétgólos előnyt adott le az Arsenal a Tottenham otthonában

Az Ágyúsok már 3-1-re is vezettek a White Hart Lane-en, a hazaiak azonban fel tudtak állni a padlóról egy fantasztikus mérkőzésen.

Nasri góljával még vezettek az Ágyúsok - Fotó: AFP

Tottenham Hotspur-Arsenal

Az Arsenal a Tottenham Hotspur otthonába látogatott a Premier League szerdai londoni rangadóján. Mind a két csapatnak élet-halál kérdése volt a három pont megszerzése, hiszen az Arsenal a bajnoki címért, a Tottenham pedig a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helyezésért küzdenek a bajnokságban.

A hazaiaknál kimaradt a kezdőcsapatból Defoe, Lennon és Pienaar is, bekerült viszont támadóként az orosz Pavljucsenko. Az Ágyúsoknál a fiatal Wilshere és Arsavin is csak a kispadon kezdte az összecsapást.

A Manchester United keddi döntetlenjével újabb esély adódott Arsene Wenger fiai előtt, akik ennek megfelelően is kezdték az összecsapást.
Öt perc után Fabregas tökéletesen ugratta ki Walcottot, aki nem hibázott ziccerben, a bal alsóba gurított (0-1).

Két percre rá már érkezett is a válasz a másik oldalon: Van der Vaart vett át egy jobbról érkezett lapos labdát, majd pontosan lőtte a rövid sarokba a labdát (1-1).

Az Arsenal nem tört össze az egyenlítéstől, hanem nagy erőkkel támadott tovább, aminek meg is lett az eredménye. Nasri Dawson lábai között 17 méterről laposan a kapu közepébe helyezett. Gomes későn látta meg a lövést, de benne volt a gólban (1-2).

Fél óra elteltével Walcott tovább növelhette volna az előnyt, de centikkel a jobb alsó sarok mellé gurított.
Öt perccel a játékrész vége előtt úgy tűnt, el is dől a találkozó. Walcott ívelt középre az alapvonalról, Van Persie fejesét Gomes óriási bravúrral a kapufa segítségével védte, de a labda visszakerült a hollandhoz, aki másodszor már nem hibázott (1-3).

ASpursnek azonban négy perc kellett az újabb szépítéséhez: egy gyenge felszabadítás után Huddlestone szép mozdulattal lőtte kapuba a labdát, amiből Szczesny nem sokat láthatott (2-3).

Így a csapatok úgy vonulhattak a félidőre, hogy még semmi nem dőlt el. Az 54. percben Van der Vaart egyenlíthetett volna, de a vendégek kapusa óriási bravúrral ütötte ki a labdát szögletre. A Tottenham nem adta fel, kapuja elé szegezte az Arsenalt, mindent megtett az egyenlítésért. Húsz perccel a lefújás előtt a bal oldalon Lennon indult el, a kifutó Szczesny elkaszálta a lábát, a játékvezető pedig büntető ítélt. Van der Vaart nem hibázott, a bal alsóba vágta a labdát, egyenlített a Spurs (3-3).

A találkozó továbbra is fantasztikus iramú volt, minkét kapu előtt adódtak helyzetek, Szczesny többször is fantasztikus bravúrokat mutatott be, ezzel életben tartva az Arsenal reményeit. A helyzetek mindkét oldalon kimaradtak, így maradt az igazán senkinek sem jó döntetlen a találkozó vége.

Chelsea-Birmingham City

Egy másik londoni együttes is pályára lépett még szerda este, a Chelsea ugyanis a Birmingham Cityt fogadta. Nem sok kétséget hagytak Ancelottiék már a találkozó elején, hiszen a 3. percben Ferreira középre adását Malouda három méterről vágta a hálóba (1-0).

A Kékek továbbra is támadásban maradtak, a vendégek nem tudtak helyzeteket kialakítani. A 26. percben Drogba passzol Kalouhoz, aki megfordult, jobbra eltolta két ember mellett és 20 méterről a hálóba csavart (2-0).

A fordulás után tovább növelte az előnyét a hazai együttes: a csereként beállt Bertrand tekert be balról, Malouda pedig a rövid saroknál a hálóba pofozta a labdát (3-0).

A 71. percben szépített a Birmingham. David Luíz buktatta Derbyshire-t, amiért büntető járt, Larsson lőtte a labdát a kapu jobb alsó sarkába (3-1).

A Chelsea magabiztosan nyert hazai pályán, ezzel még a második helyre is van esélye az angol bajnokságban.

Premier League 28. forduló

Tottenham Hotspur-Arsenal 3-3

Gólszerző: Van der Vaart (7., 70 - 11-esből), Huddlestone (44.,) ill. Walcott (5.), Nasri (12.), Van Persie (40.)

Chelsea-Birmingham City 3-1

Gólszerző: Malouda (3., 62.), Kalou (26.) ill.Larsson (77. - 11-esből)