EURO 2012

Győztek a svédek, és megelőzték a magyarokat

A magyarok selejtezőcsoportjában zajló Svédország-Moldova mérkőzésen nem született meglepetés, a svédek 2-1-re nyertek hazai pályán. Ibrahimovicék ezzel minket megelőzve a 2. helyre léptek előre az E-csoportban.

Európa-bajnoki selejtező:

E-csoport
Svédország-Moldova 2-1 (1-0)
Gólszerző: Lustig (30.), Larsson (82.), illetve Suvorov (90+2.).

Érdekes góllal szerezte meg a vezetést az addig lagymatag mérkőzésen a svéd válogatott: a 30. percben Mikael Lustig jobbra kisodródva mentette meg a labdát az alapvonal előtt, és beadászerű lövése a kapufáról a hálóba csorgott (1-0).

A 42. percben Petru Racu a labda helyett Zlatan Ibrahimovic lábát találta el a kapu előterében, a bíró jogosan a tizenegyespontra mutatott. A sértett középre tartó, erősen elrúgott labdáját bravúrral hárította Namasco kapus, így 1-0-ás előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

Fordulás után sem változott sokat az iram, a svéd kapuvédőnek, Andreas Isakssonnak nem sok dolga akadt, míg a svédek, nem teljes erőbedobással, de küzdöttek az előny megduplázásáért. Ez a 82. percben jött el, Sebastian Larsson volt eredményes (2-0). A moldávok a hosszabbításban Alexandru Suvorov révén szépítettek (2-1), de ez már nem veszélyeztette a hazaiak győzelmét.

Svédország a három ponttal pontszámban beérte a magyarokat (9 pont), és jobb gólkülönbségének köszönhetően a második helyre lépett előre, és egymeccsel kevesebbet játszottak nálunk.

Később: Hollandia-Magyarország, 20:30-tól, a 25. percben 1-0-ra vezetnek a hollandok, Robin van Persie góljával.

A csoport állása jelenleg: 1. Hollandia 15 pont/5 mérkőzés, 2. Svédország 9/4, 3. Magyarország 9/5, 4. Moldova 6/4, 5. Finnország 3/4, 6. San Marino 0/5.