Bűntény

Ellopták Kemény Dénes Eb-serlegét

  • MTI
megosztom

Ellopták Kemény Dénesnek azt az ezüstserlegét, amelyet az olimpiai bajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya még az 1999-es Eb-győzelem alkalmából kapott.

Kemény Dénes az 1999-es Eb-győzelem utánA rablók az ünnepek alatt vitték magukkal a bal oldali, 1999-ben készült képen is látható emléktárgyat a szakvezető korábbi, Szépvölgyi úti lakásából, ahol a két nagyobbik fia él.

"Nem voltak otthon a srácok, amikor az eset történt, s mire a mobilriasztásra Kristóf fiam hazaért, már hűlt helyük volt a tetteseknek - mesélte Kemény Dénes az MTI-nek. - Elvittek néhány más értéktárgyat is, de nekem a serleg fáj igazán, hiszen ezt Firenzében vehettem át az olasz belügyminisztertől személyes ajándékként az után, hogy a játékosaim az Európa-bajnoki sikerünket követően megkapták az aranyérmeiket. Ezt reprodukálni nem lehet, és számomra az erkölcsi értéke óriási. Ez az én emléktárgyam arról az Eb-ről, ahol a válogatottal kapitányságom második kontinensgyőzelmét arattuk. Bízom benne, hogy visszakerül hozzám."

Az ügyben a III. kerületi rendőrkapitányság nyomoz.

 

Fotó forrása: www.vlv.hu

megosztom