Felkészülés

Kiemelt kockázatú edzőmeccset játszik a Szpari Debrecenben

Címkék:

A szombati Debrecen-Nyíregyháza Spartacus edzőmeccs kiemelt kockázatú lesz, ezért zárt kapuk mögött rendezik meg a műfüves pályán.

SzpariBrekk János a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője a klub hivatalos honlapjának értékelte a Szolnok elleni edzőmeccsen aratott 4-0-s győzelmet.

"A szerdai eredménnyel elégedett vagyok. A játék is megfelelt az első edzőmérkőzésen elvárható teljesítménynek. Az is kiderült, hogy még sok javítanivaló akad a csapat játékában, de erre szolgál a felkészülési időszak. Az őszi alapcsapatból többen nem játszottak. Nincs komoly sérülése Abdelalinak, Bajzátnak, Minczérnek vagy Hurtnak, de a kisebb sérülés miatt óvatosságból pihentettük őket, hogy megelőzzük a bajt. Itt jegyzem meg: ebben a hidegben a kemény, csúszós műfüvön nagyon oda kell figyelni arra, hogy megelőzzük a sérüléseket. Pákolicz egy hetes edzőtáborozás után szerdán volt először, ő egy hét alatt öt meccsen is pályára lépett, ezért kapott pihenőt. Most már vagyunk annyian, hogy lehessen variálni az összeállítást. Ez a továbbiakban is így lesz, hogy megtaláljuk a legjobb csapatot. Ami a keretet illeti, akiket az ősz végén nagyon szerettem volna megtartani, azok itt vannak. Akiket ide akartunk hozni, őket leigazoltuk. Még a kapushiány nyugtalanít egy kicsit, ebben még lépnünk kell" - fogalmazott a szakember.

Természetesen a Szpari vezetőedzője kitért a szombaton rendezendő Debrecen-Nyíregyháza felkészülési találkozóra is, ami igencsak pikánsnak ígérkezik.

"A szombati mérkőzésre rátérve, kiderült hét közben, hogy az előzetes tervekkel szemben, a DVSC első csapatával találkozunk. Örülök, hogy erős ellenféllel találkozunk, ilyenkor a hiányosságok is markánsabban jelentkeznek, őszintébb képest kapunk, mintha kevésbé erős ellenféllel találkoznánk. A további előkészületi meccsek legfontosabb kérdése számomra az lesz, hogy összetételben és szerkezetben mi a legjobb megoldás"- tette hozzá Brekk János.

A szombati mérkőzés egyébként zártkapus lesz, mert kiemelt kockázatúnak minősül, és az ennek megfelelő biztonsági intézkedéseket a műfüves pálya környezetében nem tudják biztosítani a debreceniek.