Darts

Ennyiért vétek kihagyni Wright győzelmét Van Gerwen ellen?!

  • Cesc18

A hollandot az utóbbi egy hétben vállfájdalom gyötörte, itt a lehetőség a skótnak egy nagy győzelemre.

Szombaton a legjobb 32 küzdelmeire kerül sor Belgiumban, a szezon első European Tour-versenyén. Az esti szakasz kifejezetten erősnek ígérkezik, amelyből kiemelkedik a két világbajnok, a skót Peter Wright és a holland Michael van Gerwen csörtéje. 

Viszonylag ritka, hogy két ekkora sztár már ennyire korán farkasszemet nézzen egymással, de mivel a skót nincs a kiemeltek között, így bizony előzetesen benne volt a pakliban, hogy összesorsolják őket. 

Persze Wrightnak ehhez egy meccset pénteken meg kellett oldania, amit viszonylag simán abszolvált, hiszen 6-2 arányban győzte le a hazai közönség előtt dobó Geert De Vost. A játék színvonala nem verdeste az eget, ugyanis 'Snakebite'-tól egy 90 körüli átlag is elegendő volt a magabiztos továbbjutáshoz. 

Wright egyébként egyre inkább kezd életjeleket mutatni, bár még mindig sok a hiba a játékában, de biztató formát mutat a Premier League-ben, nem dobott rosszul a UK Openen sem és előtte a Players Championship-fordulókban is jó eredményeket hozott. 

Ami Van Gerwent illeti, nem a legjobb napokat éli a holland, miután a Premier League-ben egymást követő két fordulóban maradt győzelem nélkül, illetve korán búcsúzott a UK Openen is.

A vereségek mögött egy vállprobléma húzódhat, ami zavarta Van Gerwent a UK Openen és úgy tűnt a csütörtöki PL-meccsén, hogy ez még nem jött rendbe teljesen. 

Nagy kérdés tehát, hogy a holland milyen állapotban lesz szombat este. Nyilván, ha ez egy igazán komoly sérülés lenne, akkor már visszalépett volna és nem kockáztatna. 

Ettől függetlenül ez nem rossz lehetőség Wrightnak, hogy önbizalmat gyűjtsön és levadássza a holland skalpját. 3.00 feletti oddson fogadhatunk a skót továbbjutására, ami jelen körülmények között elég jó befektetésnek tűnik. 

{"headTitle":"Michael van Gerwen - Peter Wright","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-09 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Wright nyer","odds":"3.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}