Darts

Ezekre fogadunk a Premier League glasgow-i állomásán

Jön a Premier League alapszakaszának harmadik fordulója és ezúttal Glasgow-ban lépnek tábla elé Van Gerwenék.

Wales és Németország után Skócia látja vendégül a Premier League mezőnyét, a harmadik fordulót pedig a korábbi világelső Michael Smith várja a tabella éléről. Cardiffban még nagyon szezon eleji formát mutattak a srácok, múlt héten viszont brutálisan odatették magukat a berlini publikum előtt és 100.45 pontos átlaggal zárták az estét. Bízzunk benne, hogy Glasgow-ban hasonlóan magas és izgalmas meccseket láthatunk majd. 

Kezdésként rögtön két világbajnok, Rob Cross és Michael Smith feszül egymásnak. Utóbbi kifejezetten biztató formát mutatott az első két állomáson, de honfitársa sincs gyenge passzban, annak ellenére, hogy egyelőre csak Peter Wrightot tudta legyőzni. Igazából egy jó kis ki-ki meccs lesz ez a két angol között, amelynek talán Smith megy neki nagyobb önbizalommal, azonban Cross bárkire veszélyt jelent a mezőnyben. Fogadás szempontjából az over felé kacsintgatunk, már csak azért is, mert Berlinben minden mérkőzés legalább 10 legig elment és ezek a szoros párharcok valószínűleg jellemzőek lesznek az idei PL-szezonra. 

A folytatásban Michael van Gerwen és Peter Wright személyében újabb két világbajnok érkezik a színpadra, ám ennek ellenére ez tűnik az egyik legegyértelműbb párosításnak. A skót továbbra is küzd azzal, hogy visszanyerje formáját, a holland viszont nagyszerű játékkal húzta be a berlini fordulót. Van Gerwen a hét közben kihagyta a két PC-versenyt, így teljesen frissen érkezhetett Glasgow-ba. A tavalyi PL-idényben voltak olyan meccseik, amikor nagyon kinyílt az olló köztük, egészen pontosan Van Gerwen kétszer 6-1-re páholta el egykori nagy riválisát. Az idei formák alapján nem lenne meglepő, ha hasonlóan egyoldalú meccset látnánk, annak ellenére, hogy ugye Wright hazai közönség előtt lép majd színpadra.

A tábla másik felén elsőként Nathan Aspinall és Luke Humphries feszül egymásnak, ami abból a szempontból mindenféleképpen egy érdekes párharc, hogy jelenleg mindketten a vonal alatt tanyáznak. Humphries-nál azért látszódik egy kis visszaesés az őszi és világbajnoki formához képest, bár múlt héten az a két 100 feletti körátlag rendben volt. Aspinall még győzelem nélkül áll, pedig egy hete fantasztikusan kezdett MVG ellen, de aztán nem tartott ki a végéig. Akkora különbséget nem érzünk a két játékos között, hogy indokolt lenne 3.00 felett mérni az idősebb angol győzelmét, így egy pluszos hendivel megkínáljuk Aspinallt. 

A negyeddöntők sorát Gerwyn Price és Luke Littler csatája zárja, akik a Premier League-ben nem, a World Series keretén belül viszont kétszer is megmérkőztek már az idei szezonban és mindkettőt a fiatal angol nyerte. Az egyértelműen kijelenthető, hogy Littler nem lassít, hiszen sziporkázik a PL-ben, de a hét közben begyűjtötte első PC-tornagyőzelmét is, ráadásul nem akármilyen játékkal. Jó kérdés, hogy mikor jön az első hullámvölgy Littlernél, hiszen ebben a nagyon sűrű versenynaptárban nehéz folyamatosan magas szinten teljesíteni. Az biztos, hogy Price harmadik nekifutásra már nagyon szeretné legyőzni az angol tinit és nem kizárt, hogy ez Glasgow-ban megvalósul. 


✅ Tipp #1: Cross-Smith legek száma 9.5 felett @1.92

Tipp #2: Van Gerwen dob több 180-at @1.61

Tipp #3: Aspinall +2.5 @1.70

 Tipp #4: Price-Littler legek száma 9.5 felett @1.96
 

Fogadási határidő: február 15. 20:15