Darts

Akár 15-szörös kasszát is nyerhetünk Exeterben

Jön a Premier League ötödik estéje, a PDC krémje pedig ezúttal az egyik legrégebbi helyszínen, Exeterben lép színpadra.

Ki állítja meg Michael van Gerwent? Talán ez a legnagyobb kérdése az exeteri fordulónak, hiszen a holland klasszis Berlinben, Glasgow-ban és Newcastle-ben sem talált legyőzőre, avagy kilenc mérkőzés óta veretlen a Premier League-ben. 

Van Gerwen tehát nyugodtan várhatja az aktuális fordulót, ugyanis a tabella második és harmadik helyezettjének összesen nincs annyi pontja, mint neki egyedül...De azért nem lesz egyszerű dolga tízre növelni a győzelmi sorozatát, hiszen az est első meccsén rögtön a regnáló világbajnokkal néz majd farkasszemet. Luke Humphries ugyan jelenleg a vonal alatt szerénykedik, ám nem lehet azt mondani, hogy gyenge formában játszana, hiszen hét (!) meccs óta nem dobott 100-as átlag alatt és 101.72-es tornaátlaga a legmagasabb a mezőnyben. 

A holland és az angol az idei sorozatban eddig egyszer futott össze, méghozzá a glasgow-i döntőben, ami inkább Humphries-nak állt, de 4-2-ről nem tudta befejezni és végül Van Gerwen úgy nyert 6-5-re, hogy majd' 10 ponttal alacsonyabb volt az átlaga. 

Biztosan nagyon motivált lesz 'Cool Hand', hogy visszavágjon és Exeter ehhez egy tökéletes helyszín, hiszen 2019-ben és 2020-ban egyaránt ezen a helyszínen mutatkozhatott be beugrósként a Premier League-ben. De múlt héten megégettük magunkat azzal, hogy Van Gerwent veretni próbáltuk, így most inkább a 180-ak felé kacsingatunk, amiből nem volt hiány kettejük előző csörtéjén sem. 

A felső ág másik meccsén egy alsó házi rangadót láthatunk, avagy az utolsó előtti Nathan Aspinall és a pont nélkül szerénykedő Peter Wright csap össze. Múlt héten már mindketten életjeleket mutattak, az angol egészen a döntőig ment, míg a skótnak ugyan a győzelem továbbra sem jött össze, de végre egy minőségi meccset tudott játszani, amiből abszolút építkezhet tovább. Talán korai még bizalmat szavazni Wrightnak, de Aspinall olyannyira hullámzó, hogy ez egy olyan meccs lehet a skótnak, amelyen megszakítja a veretlenségi sorozatát. 

A folytatásban Gerwyn Price és Rob Cross feszül egymásnak, akiket mindössze egy pont választ el a tabellán és meglepetésre az angol áll jobban. Érzésre a walesi játszik magasabb színvonalon, az angol viszont stabilabb, hiszen az eddigi négy fordulóból háromszor túlélte az első meccsét, igaz egyszer sem tudott még döntőzni. De nem véletlenül csak 1.65-ös favorit Price, nehéz Cross ellen nyerni, igaz Cardiffban elég egyoldalú meccset játszottak, akkor a walesi 6-2-vel simán lépett át az angol riválisán. Most viszont Cross játszik majd hazai közönség előtt, ami így sokkal szorosabb meccset eredményezhet. 

Az utolsó negyeddöntőben két angol, Luke Littler és Michael Smith lép tábla elé, ami akár óriási tűzijátékot is hozhat. Még az első forduló egyik elődöntőjében találkoztak, amit Smith hatalmas csatában 6-5-re nyert, ám azóta a világbajnok angol lejtmenetbe került és az előző két estén győzelem nélkül maradt, de talán a nagyobb probléma, hogy csak 90-es és 94-es átlagokat dobott. Ez Littler ellen jelenleg nagyon kevés, szóval ha Smith nem tud emelni a játéka színvonalán, akkor közel sem biztos, hogy annyira izgalmas meccset látunk majd. Mivel a meccs sebessége, ritmusa viszont mindkét félnek tökéletes, így bízunk benne, hogy 180-akban nem lesz hiány. 


✅ Tipp #1: Van Gerwen - Humphries 180-ak 6.5 felett @1.85

Tipp #2: Wright nyer @2.19

Tipp #3: Price - Cross Legek száma 9.5 felett @1.90

 Tipp #4: Littler - Smith 180-ak 6.5 felett @1.99
 

Fogadási határidő: február 29. 20:15
 

Bátor vagy? Játszd meg kombiban a tippeket, amely így 15-szörös kasszával kecsegtet az állami irodánál!