Darts

Csapda vagy tuti ez a tippsor a brightoni fordulóra?

Jön a Premier League hatodik estéje, a helyszínt pedig ezúttal Brighton városa biztosítja.

Múlt csütörtökön megszakadt Michael van Gerwen győzelmi sorozata, kilenc meccs után kapott ki a holland klasszis, de még mindig magabiztosan őrzi első helyét a tabellán. Mögötte viszont még inkább összetömörödött a mezőny, jelenleg mindössze négy pont választja el egymástól a második Luke Littlert és a hetedik Gerwyn Price-t.

Ugyan még csak öt fordulón vagyunk túl, de az utolsó Peter Wrightot leszámítva mindenki más legalább egyszer már döntőzött, ami jól mutatja, hogy mennyire kiegyenlített a mezőny. 

Az eddig látottak alapján azt lehet elmondani, hogy bárki verhet bárkit, de valahol ez így is van rendben, hiszen a világ legjobbjai lépnek színpadra hétről-hétre, akik között alapvetően nüansznyi különbségek vannak. 

Brightonban kezdésként egy Luke Humphries - Gerwyn Price csörtére kerül sor, amelynek papíron az angol a favoritja. Price az elmúlt néhány hétben nem volt annyira meggyőző, a múlt héten Exeterben egy legre volt jó Rob Cross ellen - igaz, az angol extrát dobott -, majd rögtön az első meccsén kiesett a UK Openen. Humphries viszont döntőzött a hétvégén és ha nem a csiga lassú Van den Bergh az ellenfele a fináléban, akkor valószínűleg meg lett volna az újabb nagy cím. Jobb passzban van "Cooln Hand", számíthat a közönség támogatására és az idei Premier League-ben verte már Price-t, szóval minden adott, hogy angol sikerrel induljon az este. 

A felső ág másik meccsén Robb Cross és Michael van Gerwen néz farkasszemet egymással. Mint említettük, a hollandnak nem jött ki a lépés múlt héten Exeterben, de balul sült el a UK Open is számára, miután Price-hoz hasonlóan betlizett az első meccsén. Cross viszont elég erős formát mutatott az előző héten, szóval ezen a találkozón akár borulhat is a papírforma. Ami valamelyest az angol ellen szólhat, hogy legutóbb tavaly májusban tudta legyőzni Van Gerwent, azóta négyszer kapott ki a hollandtól, legutóbb a PL harmadik estéjén, Glasgow-ban. 
 

>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


A tábla másik felén az exeteri győztes Nathan Aspinall és Luke Littler méri össze a tudását. Látva a két angol mutatott játékát, valószínűleg kevesen tippeltek volna arra, hogy Aspinall előbb nyer fordulót, mint Littler. De ebből is látszik, hogy egy ilyen hosszú estén mennyire jól kell tudni menedzselni a meccseket. A 17 éves angolnak abból a szempontból viszont nagyon nehéz dolga van, hogy ellene mindenki felszívja magát és azért nem egyszerű folyamatosan nagyon magas színvonalon dobni, hullámvölgyek nála is jönnek.

A fordulók elején azonban rendre nagyon erősen kezd, az első meccseken 102.48 pontot átlagol és ötből négyszer túljutott az első ellenfélen. 

Jó eséllyel extra kell tehát Aspinalltól, ha a győzelemben gondolkozik. 

Utolsóként Michael Smith és Peter Wright feszül egymásnak. A skót szégyen szemre úgy kullog a mezőny végén nulla ponttal, hogy még egyetlen meccset sem tudott megnyerni. Bár Smith-nek van már egy fordulógyőzelme, de az elmúlt három csütörtökön neki sem sikerült meccset nyernie, szóval ez nem egy olyan rossz sansz Wrightnak, pláne annak fényében, hogy egyre biztatóbb formát mutat. 

Ebben a fordulóban egy 'biztonsági' kombit dobunk játékba. Íme!

{"headTitle":"Kombi a Premier League-re","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Humphries +2.5 + Cross +3.5 + Littler +1.5 + Wright +3.5","odds":"2.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}