NFL

Biztonsági tippekkel dupláznánk

Szombaton folytatódik az NFL rájátszása, előbb a Ravens és a Texans, majd a 49ers és a Pcakers csap össze.

Baltimore Ravens - Houston Texans

Egy jó kis csörte nyitja a Divisional kört, amelyben a korábbi MVP, Lamar Jackson és az Év Támadó Újonca címet bezsebelő C.J. Stroud feszül egymásnak. Utóbbi az előző héten csodásan mutatkozott be a rájátszásban, hiszen közel tökéletes irányító mutatóval segítette hozzá csapatát a Cleveland kiütéses legyőzésében. Ezen a mérkőzésen azonban teljesen más kihívásokkal néz majd szembe a fiatal irányító, ugyanis Baltimore-ban elit védelem kovácsolódott össze, amely ellen rémálom játszani. Legalább is, ha passzjátékban gondolkozik az ellenfél, futások ellen ugyanis sebezhetőbb a hazai egység, de ezt nem feltétlenül tudja majd kihasználni a Texans, miután nincs igazán erős futójátékuk. 

A másik oldalon viszont éppen a futás elleni védelem az elit, amellyel kihúzhatják a baltimore-i offense egyik méregfogát. Azonban tudjuk jól Lamar Jacksonról, hogy passzjátékban sem gyenge és itt bizony bőven lesz keresnivalója a Ravensnek. 

Összességében nem véletlenül 9.5 pontos favorit a Baltimore, jobb csapat, mint a Houston, de talán a vendégek védelme tud annyira hozzátenni, hogy ne legyen ez egy nagyon egyoldalú mérkőzés. Tippünk, hogy a Texans 20 pont alatt marad, hiszen idegenben 19.5 pontot átlagolt a szezonban és meglepő lenne, ha éppen a Ravens elit védelme ellen sikerülne ennél több pontot felpakolnia a táblára. 

San Francisco 49ers - Green Bay Packers

Történelmi meccset játszott múlt héten a Packers és feltörölték a padlót a rájátszásra szokásos módon széteső Cowboysszal, így pedig az NFC 1. kiemelt 49ers csapatához látogathatnak a mai napon. A Green Bay továbbra is az "esélytelenek" nyugalmával léphet pályára, ami kifejezetten bejött eddig ennek a fiatal csapatnak, a 49ers pedig a papírformát igyekszik igazolni, ám ez szokott a legnehezebb feladat lenni, ezért nagyon jó meccsre van kilátás.

Tippünkkel a 49ers támadósorának brutális hatékonyságát igyekszünk kihasználni, ugyanis ez az egység kifejezetten úgy van felépítve, hogy az ellenfelek linebacker-sorának gyengeségeit tudja kíméletlenül kihasználni. Ezen a meccsen pedig kapóra is jön számukra, hogy a Packers védelmének leggyengébb pontja (TE-k ellen a liga legrosszabbja) éppen a linebacker-sor, ami azt jelenti, hogy Kyle Shanahan a 49ers vezetőedzője nyugodtan szabadjára engedheti a fantáziáját és a McCaffrey, Kittle, Deebo Samuel hármassal folyamatosan nyomás alatt tarthatja ezt az egységet. Véleményünk szerint ez a helyzet lehetővé teszi a 49ers számára, hogy folyamatosan hosszú drive-okat vezessen, majd a redzone-ban eredményesen is fejezze be azokat, ezáltal pedig legalább 28 pontot tegyen fel a táblára.


✅ Tipp #1: Houston pontjai 19.5 alatt + San Francisco pontjai 27,5 felett @2.04

Fogadási határidő: január 20. 22:30