Darts

Wright és Van Gerwen csoportgyőzelmével triplázhatunk

Górcső alá vettük a szombaton kezdődő Grand Slam of Darts E-H csoportjainak esélyeit.

Folytatjuk a Grand Slam felvezetését, az első részben az A-D csoportokat veséztük ki, most pedig lássuk a tábla másik felét, az E-H csoportokat.


E-csoport
 

Az 'E'-jelű négyesben a legnagyobb kérdés, hogy Peter Wright folytatja-e az elmúlt években elkezdett sormintáját. A skót klasszis ugyanis 2017 óta a páratlan években rendre döntőbe jutott a Grand Slamen, a páros években viszont jött a betli, 2022-ben és 2020-ban egyaránt a csoportkörben kiesett. Wright az ősszel már elkezdett életjeleket mutatni és az Európa-bajnokságon hosszú idő után újra major trófeát nyert. Nagyon kellett ez 'Snakebite'-nak, hiszen az év első felében elég mélyen járt. Ezzel a lendülettel azért illene a csoportból továbbjutnia, de a két angol kihívója, Dave Chisnall és Stephen Bunting bőven okozhatnak kellemetlen pillanatokat. Papíron Chizzy lehet a másik továbbjutó, de az angolnak amennyire jól ment a European Touron, annyira botladozik a nagy tornákon, szóval azon se kellene meglepődni, ha innen Bunting menne tovább. A kvartett negyedik tagjáról, Stowe Buntzról még nem esett szó, aki az amerikai színeket képviseli a tornán. Buntz nem a legismertebb a tengerentúlról, de nem lehet félvállról venni.


Papírforma-tipp: Wright nyeri a csoport @ 2.20

Meglepetés-tipp: Bunting nyeri a csoportot @ 5.00


 

F-csoport


Nem ez a csoport tartogatja a legtöbb izgalmat, amelyben az idei formák alapján erősen Danny Noppertnek áll a zászló. A holland még 2016-ban a BDO színeiben debütált a Grand Slamen és akkor már rögtön kiharcolta a továbbjutást, jelezve, hogy micsoda potenciál rejtőzik benne. Most már a torna esélyesei közé tartozik, így komoly meglepetés lenne a csoportban való elvérzése. A második helyért Andrew Gilding és Brendan Dolan között alakulhat ki nagy csata, aztán meglátjuk, hogy az egyetlen ázsiai dartsos, Haruki Muramatsu mennyire képes felvenni a kesztyűt a profikkal. Muramatsu egy nagyon rutinos játékos, jó 10 éve az Ally Pally színpadán még Phil Taylorral is megmérkőzhetett.


Papírforma-tipp: Noppert nyeri a csoport @ 1.90

Meglepetés-tipp: Gilding nyeri a csoportot @ 3.50



G-csoport


Ez az egyetlen olyan csoport, amely két PDC-világbajnokot is felvonultat, Michael van Gerwen és Rob Cross pedig egyaránt a továbbjutás két legnagyobb favoritja. Noha a holland klasszisnak októberben nem jött ki a lépés, de a Grand Slamen legutóbb a 2010-es (!) kiírásban búcsúzott a csoportban. Csak érdekességképpen, akkor még olyan ikonikus alakokkal volt egy csoportban, mint Ted Hankey és Phil Taylor. Ezúttal szerényebb a felhozatal, Cross mellett Martijn Kleermaker és Fallon Sherrock kapott még helyet az F-négyesben. Kleermaker semmit nem mutatott ebben a szezonban (sem), szóval meglepetés lenne a továbbjutása, Sherrock viszont mindig izgalmas része a profi versenyeknek. Idén már kilenc nyilas is fűződik a nevéhez és emlékezhetünk, hogy két éve éppen a Grand Slamen ment óriásit.


Papírforma-tipp: Van Gerwen nyeri a csoport @ 1.61

Meglepetés-tipp: Cross nyeri a csoportot @ 3.00


 

H-csoport

 

Az utolsó csoport, a 'H' jelű hozhatja az egyik legkomolyabb izgalmakat. Papíron a tavalyi döntős Nathan Aspinall a favorit, de az utóbbi időben visszafogottabb játékot láthattuk tőle, ami ebben a négyesben nem biztos, hogy belefér. Damon Heta a legfőbb kihívója, de Ricardo Pietrecko is beleszólhat a továbbjutásért folyó harcba, sőt Beau Greaves-t se írjuk le. Pietrecko esetében nagyon kíváncsiak leszünk, hogy a német közönségtől távol mire lesz majd képes, hiszen azt már bizonyította, hogy hazai színpadon képes akár a legnagyobb sztárokat is legyőzni.


Papírforma-tipp: Aspinall nyeri a csoport @ 2.25

Meglepetés-tipp: Pietreczko nyeri a csoportot @ 4.00