Angol foci

0-6 után több indokból is nagyon erős ez a tipp!

  • varin

A Sunderland számára kötelező hazai pályán a győzelem és a szép játék. Ehhez pedig adott az ellenfél is.

29 forduló után a 3. helyen áll az angol harmadosztályban a Sunderland, amely nincs könnyű helyzetben, hiszen vesztett pontok alapján a hátránya 11, illetve 8 pont a Wigan-Rotherham kettőstől. A Fekete Macskák nagyon szeretnének végre legalább a Championshipbe visszajutni, habár aki látta a Netflix remek kis sorozatát a klubról, tudhatja, a Premier League lenne továbbra is a cél északon. A piros-fehérek formája nem túl acélos, ám most minden adott és már-már kötelező is a javításhoz.

3620206

Hiába ugyanis a biztató szezonkezdet és a remek decemberi időszak, a csapat az utolsó öt meccsén csak öt pontot gyűjtött. A pohár aztán a hétvégén telt be végleg, amikor a Bolton Wandereres vendégeként 6-0-ra kaptak ki a Fekete Macskák. Nem ez volt az első hasonlóan kínos eredmény persze, korábban a Portsmouth 4-et, a Rotherham pedig 5-öt lőtt a Sunderlandnek, ám azokat még megúszta az edzői stáb. A hétvégi szégyent követően viszont elküldték a teljes legénységet, a csapatot pedig ideiglenes összetételű szakvezetés irányítja majd a Doncaster Rovers ellen.

A klub azonban nagyon szeretné hamar visszaszerezni a szurkolók bizalmát, ebből az alkalomból pedig két, gesztusértékű lépést is tett, amely várhatóan igen sok nézőt kicsal majd a Stadium of Lightba. Egyrészt szerződtette a korábban is piros-fehér mezt magára öltő, immár 39 éves csatárt, Jermaine Defoe-t, aki legutóbb a Rangersnél futballozott. Bár kétséges, hogy az angol támadó milyen edzettségi állapotban van, már a személye is sokat számíthat.

A másik ilyen gesztus pedig a klub felajánlása, amely a Bradley Lowery Alapítvánnyal kapcsolatos. Talán emlékezhetünk rá, hogy Bradley volt az a rákbeteg kisfiú, akinek az egész világ szurkolt, őt pedig többször láthattuk Jermaine Defoe társaságában és Sunderland mezben is. A klub a hétvégi mérkőzésen minden jegy után 1 fontot adományoz az elhunyt kisfiú tiszteletére létrehozott alapítványnak, így várhatóan rengeteg néző látogat majd ki a stadionba. A hírek szerint már szerdán több, mint 30 ezer eladott jegyről beszélhettünk, így akár az sem lenne meglepő, ha a Stadium of Light 49 ezres befogadóképessége is megtelne.

A harmadik komoly érvünk a hazai siker mellett pedig az ellenfél. A Doncaster Rovers sereghajtó és biztos kieső a League 1-ban, a vonal 12 pont távolságra van a csapattól, a szereplés pedig minden szinten katasztrófa.

Idegenben a 14 meccséből 12-t elveszített a Doncaster, az átlagos gólkülönbsége meccsenként pedig: 0,57-2,35.

De otthon sem rózsásabb a helyzet, legutóbb a Rotherham és a Plymouth távozott az Eco-Power Stadiumból összesen 8 lőtt góllal, jelezve, milyen formában is van a Rovers. A két csapat egyébként december végén találkozott, akkor a Sunderland 3-0-val távozott a Doncaster pályájáról, míg tavaly Sunderlandben 4-1-re nyertek a Fekete Macskák.

Érthető módon nem fenékig tejfel minden most északon, ám ez az a 90 perc, ahol tényleg minden adott a formába lendüléshez. Fantasztikus hangulat várható, az ellenfél pedig a liga leggyengébbje, így az osztálykülönbség nem is kérdéses, csupán véleményünk szerint a győzelem mértéke lehet az.

{"headTitle":"Sunderland-Doncaster","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-02-05 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sunderland -1.25","odds":"1.77","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3620206] 2022-02-05 16:00:00 Sunderland - Doncaster Roversx;