Premier League

Győzelmi kényszerben az Arsenal és a City

Az Ágyúsok a már kiesett Sunderland, míg az Égszínkékek a West Bromwich együttesét fogadják kedd este.

Győzelmi kényszerben az Arsenal... - Fotó: facebook.com/Arsenal

A 34. fordulóból elmaradt mérkőzéseket pótolják kedden a Premier League-ben, amikor is Arsenal-Sunderland és Manchester City-West Bromwich ütközeteket rendeznek. Mindkét hazai csapat győzelmi kényszerben lép pályára, a bukmékerek szerint pedig sem az Ágyúsok, sem az Égszínkékek nem hibáznak.

1x2    
Arsenal Döntetlen Sunderland
1.12 7.50 18.50

Arséne Wengerék egyre jobb formában vannak, hiszen a legutóbbi hét meccsük közül ötöt megnyertek, a Manchester Cityt hosszabbítást követően győzték le az FA Kupa elődöntőjében, míg a Tottenham otthonában kikaptak.

Szombaton például Stoke-ban parádéztak az Ágyúsok, hiszen Alexis Sánchez vezérletével 4-1-re nyertek a londoniak. Apró szépséghiba, hogy a chilei megsérült azon a meccsen, de vélhetően pályára tud lépni kedden. Alex Oxlade-Chamberlain, Laurent Koscielny és Kieran Gibbs játéka is kérdéses, míg Santi Cazorla biztosan kihagyja a hétközi ütközetet, de az Arsenal is sokkal minőségibb és jobb passzban lévő együttes, mint a Sunderland.

Merthogy a Fekete Macskák lassan egy hónapja hivatalosan is elbúcsúztak a Premier League-től, de igazából már a 2016-os év vége felé is tudni lehetett, hogy a piros-fehérek nevével jövőre a Championshipben találkozunk majd. David Moyesék 2017-ben mindössze két tétmeccset nyertek, egyet ezek közül például két hete a Hull City otthonában, aminek köszönhetően a Tigriseket magukkal rántották.

A Swansea-tól viszont simán kikapott a Sunderland a hétvégén, ami igazából nem meglepő, hiszen ahogy egy komolyabb együttessel találkozott idén a piros-fehér társaság, rögtön alulmaradt. Kedden sem vár tehát túl sok jó a vendégekre, hiszen mióta Premier League-nek hívják az angol élvonal küzdelmeit, a Sunderland nem tudott nyerni Londonban, ráadásul nyolc (!) játékosára sem számíthat David Moyes.

Mindezek után, illetve figyelembe véve azt, hogy az Arsenal győzelmi kényszerben van - szerencsés esetben még odaérhet a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyek egyikére -, vélhetően nem hibáznak a londoniak kedden. Ezt a bukmékerek is alátámasztják szorzóikkal, hiszen a legalább háromgólos Arsenal sikerre is mindössze 1.70-szeres oddsot kínál a    .

... és a Manchester City is. - Fotó: facebook.com/mancity

1x2    
Manchester City Döntetlen West Bromwich
1.15 6.75 15.50

A Manchester City is hasonló cipőben jár, mint az Arsenal, azzal a kivétellel, hogy Pep Guardioláéknak a bronzérem is meglehet a szezon végén. Az Égszínkékeknek egyébiránt saját kezükben van a sorsuk, hiszen, ha kedden legyőzik a West Bromwich gárdáját, míg vasárnap a Watfordot, akkor biztosan a dobogó legalsó fokán végeznek.

A manchesteriek szerencséje, hogy két olyan gárdával néznek farkasszemet az utolsó két meccsükön, amelyek már alaposan leengedtek, a birminghami alakulat például a legutóbbi hét bajnokiján mindössze két pontot szerzett, s gólt is csak kettőt lőtt. Tony Pulisék ennek ellenére is őrzik a nyolcadik helyüket a táblázaton, s vélhetően a tabella első felében végeznek, még akkor is, ha ugyanilyen gyengére sikerülnek a kék-fehérek utolsó meccsei a szezonban.

A hazaiak ugyanakkor időben észbe kaptak, s az utolsó két bajnokijuk remekül sikerült, hiszen David Silváék a Crystal Palace-t és a Leicestert is jó játékkal győzték le az elmúlt napokban. A sikerre és a közönség kiszolgálására pedig ezúttal is minden esélye megvan a hazaiaknak, ugyanis Pep Guardiola mindössze Ilkay Gündoganra és Claudio Bravóra nem számíthat kedden.

A fogadóirodák hasonlóan gondolkoznak a Manchester City-West Bromwich mérkőzéssel kapcsolatban, mint az Arsenal-Sunderlanddel, hiszen a hazai sztárcsapat itt is toronymagas esélyesnek számít. Például a legalább három manchesteri találatra is mindössze 1.60-szoros pénzt fizetne ki a    .

2017-05-16;47
209498