Angol foci

Váratlan fordulatot vesz David Moyes karrierje

  • varin

A Sunderlandben is megbukott skót trénert állítólag marasztalják Észak-Angliában.

Noha David Moyes sunderlandi karrierjére nem lehet azt mondani, hogy óriási diadalmenet lenne, úgy tűnik, a kieséssel nem ért véget az észak-angliai csapat szenvedése, a skót mester ugyanis állítólag a Championshipben is a Fekete Macskákat irányítja majd. Erről maga az edző nyilatkozott az Independentnek.

David Moyes 39 mérkőzésen 7 győzelmet és 7 döntetlent szerzett a Sunderlanddel, emellett a csapat 25 alkalommal kapott ki irányítása alatt.

"Ellis Short tulajdonos és a stáb is szeretné, hogy maradjak és még négy év van hátra a szerződésemből" - kezdte a rémhír közlését Moyes.

 

"Hogy hogyan alakul a sorsom, az a szezon végén dől csak el, mindenesetre az biztos, hogy komoly újjáépítésre van szükség a csapatnál. Én tudom, mi kell ahhoz, hogy a csapat visszakerüljön a Premier League-be, de további egyeztetések szükségesek még a tulajdonosokkal, hogy ezek a feltételek rendelkezésre állnak-e.

Pedig korábban még tüntettek is Moyes ellen...

A következő hetekben várhatóak még tárgyalások köztem és a vezetőség között. Nem tagadom, nagyon le vagyunk eresztve mind, a korábbi megbeszélések sem voltak éppen vidámak" - mondta a tréner.

A kiesést követően nyáron gyökeres változások várhatóak a Wear-parti csapat háza táján, a kezdő kapus, Jordan Pickford és az öreg gólvadász, Jermain Defoe is biztosan távozik a holtszezonban, de a nagyobb nevek, mint Borini, Januzaj, Lens, Sebastian Larsson vagy Van Aanholt, szintén biztosan máshol folytatják.

A Sunderland hétvégén a Hull Cityhez látogat, a mérkőzésre pedig korábban megírtuk a tuti tippet.

209498