Angol foci

Valószínűbb Moyesék újabb égése, mint a feltámadás

  • varin

Az edző személye kérdéses, a keret szétszéledhet, a mezőny pedig amúgy is nagyon erős. Nem vár könnyű év a Sunra.

Újabb csúfos kudarccal, egy Chelsea elleni 1-5-tel ért véget a Sunderland szezonja, amely jövőre a Championshipben szerepel majd. Hogy mindezt David Moyesszal teszik-e meg vagy valaki más lesz-e a Fekete Macskák trénere, arra a következő napok adnak majd választ, ám a bukmékerek szerint mindegy, ki irányítja a következő szezonban az észak-angliai csapatot, sok sikerélményük nem várható 2018-ban.

Ami biztos, a skót mester a Chelsea elleni vereséget követően nem utazott vissza a csapattal északra, Londonban maradt, ahol tárgyalásokat kezdett Ellis Short tulajdonossal. Noha korábban arról lehetett hallani, hogy Moyes a másodosztályba is követi a Sunderlandet, a jelek azért inkább abba az irányba mutatnak, hogy elválik egymástól a klub és a szakvezető útja.

A Sunderland bajnoki címére 15.00 a szorzó, a kiesésükre pedig 11.00.

Jövőre tehát a Sunderland egy igen szoros Championshipben kell kivívja a feljutást, látszólag megjósolhatatlan, melyik három csapat örülhet majd a lefújást követően. Jelenleg a bukik szerint az Aston Villa a bajnokság favoritja, de a kiegyenlítettséget jól jelzi, hogy a birminghamiekre 9.00 a szorzó, míg rajtuk kívül hét csapatnak is maximum 15.00.

Jelenleg még igen bizonytalan, hogy milyen szakmai stábbal és milyen játékoskerettel vágnak neki a Macskák a következő szezonnak, hiszen Pickford kapus és Defoe biztosan távoznak és kétséges, hogy ha Moyes marad, ki akar majd együtt dolgozni vele a játékosok közül.

Hogy a Championship 24. csapata a Huddersfield Town vagy a Reading FC lesz-e, az hétvégén, a Wembley-ben dől csak el.