Angol foci

Mancini, Giggs és Ranieri is munkát kaphat Angliában

  • varin

Három csapat is edzőkeresésbe kezdett, az esélyesek között pedig igazi nagyágyúk találhatóak.

Véget ért a Premier League, elérkezett az edzőváltások kora az angol ligában. A Crystal Palace-nál Sam Allardyce a sikeres öt hónapot követően visszavonulót fújt, míg a Watfordnál a pocsék tavaszi szezon után nem tartottak igényt Walter Mazzarrira. De edzőt keres a Sunderland is, ahol David Moyes utódjának egyértelmű feladata, hogy visszavezesse a csapatot a PL-be. A kandidáltak között több nagy nevet is találni.

Ki lesz a következő edző?
Crystal Palace Sunderland Watford
Roberto Mancini 3.50 Derek McInnes 3.25 Claudio Ranieri 3.00
Marco Silva 4.00 Nigel Pearson 7.00 Roger Schmidt 3.50
Claudio Ranieri 5.00 Kevin Phillips 8.00 Marco Silva 5.50
David Moyes 11.00 Stefan Schwarz 8.00 Leonid Slutsky 8.00
Roy Hodgson 11.00 Aitor Karanka 12.00 Sam Allardyce 15.00
Slavisa Jokanovic 13.00 Ryan Giggs 13.00 Nigel Pearson 15.00
Ryan Giggs 13.00 Sam Allardyce 13.00 Alan Pardew 17.00

A két PL-csapatnál megtaláljuk Marco Silva és Claudio Ranieri nevét is, amely izgalmas jóslásnak tűnik. A Hull Citynél egyelőre még menedzseri státuszban lévő Silva vélhetően elhagyja a Tigriseket, a portugál szakembert pedig még ráadásként bedobták a Southamptonnál is, ahol Claude Puel pozíciója kérdéses.

Ranierit illetően a sikeres leicesteri szezont követően vélhetően igen megnőtt az olasz reputációja, így a következő szezonban aligha marad munka nélkül. Mint azt a februárban menesztett tréner elmondta, nagyon motivált és mindenképpen szeretne a négy topbajnokság egyikében munkát vállalni.

Lesz csapat, amely bízik a Ranieri-faktorban?

A Watfordnál egyébként a szurkolók leginkább Roger Schmidtért, a Leverkusen korábbi mesteréért lelkendeznek, akivel a fanatikusok szerint a Darazsak játéka ismételten offenzív és lendületes lehet.

A kiesett Sunderlandnél több jelölt is komolyan szóba jöhet, meglepő módon Derek McInnes, az Aberdeen fiatal mestere egyelőre a favorit. Észak-Angliában azonban szeretnek merészet húzni, ahogyan Paolo Di Canio és David Moyes kinevezése is ebbe a kategóriába esett. Ne csodálkozzunk tehát, ha a sunderlandi legenda, az 1999/2000-es szezon gólkirálya, Kevin Phillips lesz a Fekete Macskák trénere, aki jelenleg a Derby Countyt irányítja. A pletykák szerint egyébként Aitor Karanka 12-szeres szorzója sem reménytelen, a Middlesbrough-tól száműzött spanyol azonban nem kizárt, hogy ismét a PL-ben kap munkát.