NFL

Velük nyernénk vasárnap - 5+1 tipp!

Íme hat olyan játékos speciális line, ahol nem értünk egyet a fogadóirodákkal.

McDonald komoly károkat okozhat az Arizona védelmében. - Fotó: NFL

1. Vance McDonald vs. ARI

Az Arizona védekezik a ligában a leggyengébben a tight endek ellen. 77 elkapásból 953 yardot engedtek eddig, tehát meccsenként átlagban 79 yardot jegyeznek ellenük az ellenfél összekötői. Noha Vance McDonald nem a legveszélyesebb TE a ligában, de egy nagyon rutinos játékos, aki 20-30 yardot általában bepakol a közösbe. A bukik is sejtik, hogy talán a szezon legjobb meccse vár a Pittsburgh-i 89-esre az Arizona ellen, így az idei átlaga fölé húzták meg a line-t, viszont a 31.5-öt nem érzem annyira magasnak, hogy ne menjek rá az overre. 

2. Kirk Cousins vs DET

A Minneosta irányítója a 7. játékhéten egészen zseniális meccset hozott le a Detroit elleni odavágón. Kirk Cousins statisztikai lapján akkor 70%-os pontosság, 338 yard, 4 TD, 0 INT és közel tökéletes passer rating állt. A rutinos QB formája azóta is parádés, és bár legutóbb a Seattle ellen nem tudta győzelemre vezetni a csapatát, a pocsék Detroit ellen gyorsan kiköszörülheti a csorbát. A 271,5-ös line nem olyan magas, ám az over helyett inkább arra fogadok, hogy Cousins nem adja el a labdát. Ebből a szempontból az egyik legmegbízhatóbb QB az NFL-ben, idén mindössze négy INT-je van, az Oroszlánok pedig egyébkén sem jeleskednek a labdaszerzések terén, csupán öt labdát tudtak eddig levadászni, ami a legkevesebb a ligában. 

3. Julian Edelman vs. KC

A játékhét egyik legkomolyabb meccsének ígérkezik a Pats-Chiefs. Tavaly az alapszakaszban és a rájátszásban is találkoztak, a két összecsapáson pedig több, mint 150 pontot pakoltak fel a táblára. A pontorgiák végén Tom Bradyék örülhettek, akik ezúttal is favoritnak számítanak, igaz, csak a hazai pálya előnyét kapták meg Vegastól. A kansasi védelem futásokkal szétszedhető, ám a New England idén nem túl hatékony a földi attakoknál, így marad a passzjáték. Ha pedig passzjáték, akkor továbbra is Julian Edelman a legveszélyesebb fegyver. A Super Bowl MVP elkapó a Kansas ellen fickándozhat, ugyanis Andy Reid legényei a slot elkapók ellen nem tudnak igazán hatékonyan fellépni. Ez egy olyan mismatch, amit aligha hagy kihasználatlanul Brady. 
 

>>>További NFL tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibetre!<<<


4. Tyler Higbee vs. SEA

Az Arizona mellett a Seattle is szenved a tight endek ellen, az odavágón pedig ezt kőkeményen kihasználta a Rams. Akkor Gerald Everett 7 elkapásból 136 yarddal terhelte a Seahawks védelmét, míg Tyler Higbee-nek 3 elkapás után 47 yardja volt. Előbbi térdsérülés miatt biztosan nem játszik, így Higbee lép elő első számú TE pozícióba. Így volt ez már a múlt héten az Arizona ellen is, amit Higbee 107 yarddal és 1 TD-vel hozott le. Azt gondolom, hogy hasonlóra lehet majd képes a másik gyenge összekötők elleni védelem ellen is. 

5. Marquise Brown vs. BUF

Finoman szólva sem magas a 44.5-ös line egy csapat első számú elkapójára, ugyanakkor tudjuk jól, hogy a Baltimore legnagyobb és leghatékonyabb fegyvere a futójátéka. Ez nyerő lehet a Buffalo ellen is, ami azt jelenti, hogy Marquise Brownnak ismét egy szerényebb meccse lehet. Brown nyakában egyébként is az egyik legjobb árnyék CB, Tre’Davious White liheg majd, aki az újonc srácnál jobb elkapókat is leradírozott már a pályáról a szezonban. A meteorológiai előrejelzések nagy szelet jósolnak, ami szintén nem a passzjátéknak kedvez és Brown egyébként is folyamatosan bokasérüléssel bajlódik. 

+1. Patrick Laird vs. NYJ

Finoman szólva sem rózsás a futóhelyzet Miamiban, Kalen Ballage is kidőlt, mondjuk pótolni nem lesz nehéz, mert a másodéves futó sem tudott semmi extrát hozzátenni. Az újonc Patrick Laird veszi majd át a helyét, aki a Philly ellen futott egy 4 yardos TD-t, igaz, a másik kilenc megiramodásából viszont izom egy yardot hozott...Tény, hogy a PHI ellen egy elit futás elleni védelemmel szembesült, ám a Jets ellen sem lesz ez másképp, a New York-i alakulat ugyanis még a Sasoknál is jobban megöli a futójátékokat. Hiába tehát az alacsony, 27.5-ös line, annyira tragikus a Miami futójátéka, hogy nagyon kevés esélyt látok arra, hogy Laird overre hozza. 
 

{"headTitle":"NFL, 14. játékhét - játékos speciális tippek","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-08 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Vance McDonald (PIT) fogadó yardjai 31.5 felett","odds":"1.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Kirk Cousins (MIN) eladott labdái 0.5 alatt","odds":"1.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Julian Edelman (NE) elkapásainak száma 6.5 felett","odds":"2.12","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Tyler Higbee (LAR) fogadó yardjai 37.5 felett","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Marquise Brown (BUF) fogadó yardjai 44.5 alatt","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Patrick Laird (MIA) futott yardjai 27.5 alatt","odds":"1.82","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

I. rész: 6-0       VI. rész: 2-4       XI. rész: 3-3

II. rész: 2-3-1       VII. rész: 1-4       XII. rész: 3-2

III. rész: 2-4       VIII. rész: 5-1

IV. rész: 3-3      IX. rész: 2-4

V. rész: 4-2     X. rész: 4-1

Összesítés: 37-31-1