NFL

Csúnya mészárlást rendezhet a dallasi irányító - két tippel támadunk a keleti rangadón!

Kedd hajnalban a New York Giants és a Dallas Cowboys összecsapásával zárul az alapszakasz 9. játékhete.

A vendégek bye week után, csoportelsőként várják ezt a keleti rangadót, míg a hazaiak októberben az összes meccsüket elveszítették, 2-6-ról pedig nem sok sanszuk maradt a rájátszásra. Tegyük hozzá, a New York azért nem is playoff-kandidáltként vágott neki a szezonnak, a Dallas viszont annál inkább. 

Az odavágót az 1. játékhéten rendezték, amit a papírformának megfelelően a Cowboys 35-17-re húzott be.

A dallasi irányító, Dak Prescott gyakorlatilag tökéletes meccset hozott le: 405 yard, 4 TD, 0 INT és 158.3-as irányítómutató vésődött be a statisztikai lapjára. 

A Giants védelme sokkal acélosabb nem lett azóta a passzjátékok ellen. Noha a pass rush megüti a liga átlagot, de a secondary botrányosan gyengén muzsikál. Igaz, ettől az egységtől sokkal többet nem is lehetett várni, hiszen a fiataloknak még időre van szükségük, a rutinosabbak pedig nem a legnagyobb sztárok a ligában. Ebben a secondaryben nincs meg igazán minőség, ezt pedig Prescott ismét kőkeményen kihasználhatja. 

A Giants védelme átlagban meccsenként 264,4 yardot enged passzokból, ami a nyolcadik legtöbb a ligában. Rengeteg hosszú, 20+ és 40+ yardos játékot nyelnek be, ebből kifolyólag pedig passzonként átlagban 9.1 yarddal haladtak eddig ellenük, amivel viszont az utolsó helyen állnak. 

Prescott atomjaira szedheti szét a Giants védelmét. - Fotó: NFL

A gyors, agilis elkapók egy az egyben könnyedén tudják mattolni a cornereket. Prescottnak megvannak erre a célpontjai. Amari Cooper és Michael Gallup is nagy formában játszik, mindketten nagyon komoly károkat okozhatnak a Giants védelmében, éppúgy, mint az odavágón, amikor is előbbi 106, utóbbi 158 yardot jegyzett. 

Fogadás szempontjából van miből válogatnunk, hiszen ismét overes meccs néz ki a két elkapónak és Prescottnak is. Illetve érdemes lehet rámenni az overre a leghosszabb passznál vagy fogadásnál is. Előbbi esetében 40.5-ös a line, míg az elkapóknál Cooperre 26.5-öt, Gallupra pedig 23.5-öt adnak. 

Mi Prescottra húzzuk az overt, ugyanis Cooper és Gallup mellett ott van még harmadik számú elkapóként Randall Cobb is, továbbá mehet labda a rutinos Jason Witten felé, illetve screenekből Zeke Elliott is hozzáteheti a magét.

Egy minimum 41 yardos passzjátékot is megszavazunk, a Giants védelme ugyanis tényleg rengeteg hosszú játékot enged, a két dallasi elkapóra pedig abszolút nincs meg az emberük. Az odavágón láthattunk 45 és 62 yardos passzjátékot is a Dallas részéről.

{"headTitle":"New York Giants - Dallas Cowboys","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-11-05 02:20","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékos - passzolt yardok: Dak Prescott 279.5 felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Játékos - leghosszabb teljesített passz: Dak Prescott 40.5 felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}