Angol foci

Ha valamikor, most megéri a listavezető ellen fogadni

A Middlesbrough feljövőben, a Wolverhampton leeresztőben, mégis favoritok idegenben is a Farkasok.

A feljutás szempontjából is igen fontos találkozót rendeznek a Championshipben. Noha a Wolverhamptonnak 13 pont előnye van a 3. helyen álló Fulhammel szemben és gyakorlatilag már a Premier League-ben érezhetik magukat, a Middlesbrough keményen küzd az osztályozós helyek egyikéért. Normál esetben a két gárda találkozójából csak a Farkasok jöhetnének ki győztesen, ezúttal a Boro formája mást mondat velünk.

   
Middlesbrough Döntetlen Wolverhampton
2.75 2.95 2.45

Tony Pulisszal ugyanis megtáltosodott az észak-angliai gárda, 15 bajnokin szereztek 27 pontot és ezzel semmissé tették Garry Monk gyenge idénykezdetét. A Borónak persze még így is nagyon kell kaparnia, hogy meglegyen legalább a hatodik hely, a Championship mezőnye ugyanis igen kiegyenlített. Hogy mást ne mondjuk, még a 10. helyen álló Millwallnak is van 58 pontja, míg az 5. pozícióban lévő Derby 62 egységgel áll.

Kattints a képre a játékért!  

A piros-fehéreknek sok hibázási lehetőségük nem maradt, hiszen a Fulham és az Aston Villa szinte biztosan a top4-ben végez, így csak az 5. és 6. hely kiadó. Azonban a Boro jelenlegi formája alapján veszélyt jelenthet bármelyik nagyágyúra.

Utolsó négy hazai meccsüket 11 lőtt góllal nyerték meg és bár nem Wolverhampton-szintű csapatokat kaszáltak el, a forma így is megsüvegelendő. Remek formájukat elsősorban annak köszönhetik, hogy a pálya első harmadában megfelelően tudták pótolni a megsérülő Gestedét, a 4-3-3-as felállásban pedig Downing, Bamford és Traoré remekül megértik egymást.

Fotó: Express & Star

Az általunk rengeteget dicsért Farkasok viszont kicsit talán belekényelmesedtek a szezonba és utolsó hét meccsükön csupán 11 egységet szereztek. Ráadásul két csúnyább vereségbe is beleszaladtak (éppen a már említett Villa-Fulham duó vendégeként), amelyeken összesen hat gólt kaptak. Aggodalomra persze semmi ok, de valamelyest érthető, hogy Jotáék már nem futballoznak olyan formában, mint az idény első felében.

Noha mindkét csapat jelentősen kicserélődött az elmúlt években, nem árt megjegyezni, hogy ebben a felállásban 1951(!) óta nem született vendégsiker, azóta úgy 13-5-0 a mérleg, hogy a Wolves csupán nyolc gólt szerzett a Boro pályáján.

Mi a Riverside-on valamennyivel esélyesebbnek véljük a hazaiakat, ám a bukiknál underdogok. Ha valaki bátor, akár meg is triplázhatja pénzét a Boro sikerével, de a legjobb befektetésnek talán a +0.25-ös ázsiai hendikep tűnik, amelyre akár 1.77-es szorzóval is fogadhatunk némely nemzetközi irodánál.

hatharom.com
Middlesbrough +0.25 AHC
Odds: 1.70-1.77
[2529649] 2018-03-30 18:30:00 Middlesbrough - Wolverhampton Wanderersx;
238651