Premier League

Karnyújásnyira kerülhet a bajnoki címtől a Chelsea

A Chelsea-Middlesbrough mérkőzéssel zárul a Premier League 36. fordulója hétfő este.

Karnyújásnyira kerülhet a bajnoki címtől a Chelsea. - Fotó: facebook.com/pg/ChelseaFC

A Tottenham meglepő pénteki botlásának köszönhetően nagyon közel kerülhet a bajnoki címhez a Chelsea, persze, amennyiben a londoniak legyőzik a kiesés ellen menekülő Middlesbrough együttesét. A két csapat formáját és egymás elleni statisztikáját figyelembe véve, erre minden esélye megvan a fővárosiaknak.

1x2    
Chelsea Döntetlen Middlesbrough
1.15 7.00 15.00

A Middlesbrough újoncként vágott neki a szezonnak, s hétfő este megpecsételődhet a csapat sorsa, már, ami a kiesés ellen vívott harcot illeti. A piros-fehéreknek nyerniük kellene a Stamford Bridge-en, ám ez gyakorlatilag lehetetlen küldetésnek tűnik, hiszen a Boro mindössze egyszer győzött házon kívül a most futó szezonban, s gólt is csak tízet szerzett házon kívül.

A vendégek közül ráadásul többen is hiányozhatnak, hiszen Gaston Ramirez, Victor Valdes, Grant Leadbitter, Daniel Ayala és Adlene Guedioura játéka is erősen kérdéses, vagyis Steve Agnew mesternek biztos, hogy hozzá kell nyúlnia csapatához.

Ami a hazaiakat illeti, Antonio Conte együttese bombaformában van, a legutóbbi 28 bajnokijából 23-at nyert meg, ráadásul az utolsó nyolc hazai Premier League találkozójából hétszer minimum kétszer betaláltak a Kékek az éppen aktuális ellenfélnek. Ráadásul az olasz mesternek hiányzóval is alig kell számolnia, hiszen Thibaut Courtois harca kész, David Luiz és N'Golo Kante játékára is mutatkozik esély.

Igaz, ezen játékosok nélkül is a listavezető a mérkőzés toronymagas favoritja, amely csapatnak nagyon megy a Middlesbrough ellen, hiszen a 2007 óta lejátszott hét egymás elleni meccséből mind a hetet megnyerte a fővárosi együttes, ráadásul úgy, hogy még csak gólt sem kapott a piros-fehér gárdától. A legutolsó Boro-sikerig 2006-ig kell visszalapozni a históriás könyvekben, akkor a Mark Viduka vezérletével 2-1-re nyert a Middlesbrough.

A Stamford Bridge-en egyébként nagyon siralmas a vendégek mérlege, mivel legutóbbi nyolc látogatásuk alkalmával mindössze egy döntetlenre voltak jók, úgy, hogy gólt sem tudtak szerezni. Ez most is benne van a pakliban, hiszen Alvaro Negredóék a legutóbbi hét idegenbeli fellépésük során hatszor nem találtak a kapuba.

Mindezek után nem meglepő, hogy a fogadóirodákban a Chelsea számít a mérkőzés toronymagas esélyesének, olyannyira, hogy a bukmékerek többgólos hazai sikert vizionálnak hétfőn este.

2017-05-05;47
2017-05-06;47
2017-05-07;47
2017-05-08;47
209498