Angol foci

Kivágták José Mourinho korábbi segítőjét

Aitor Karanka munka nélkül maradt, a Middlesbrough mással próbálja meg a nagy tavaszi menekülést.

Újabb kiesés elől menekülő angol csapatnál jelentettek be edzőváltást, nem sokkal a Leicester City után a Middlesbrough is kirúgta a trénerét. Aitor Karanka ugyan feljuttatta a Middlesbrough-t a Premier League-be, ahol nem is sikerültek rosszul a csapat első hetei, ám az utóbbi időben az észak-angliai gárda bukdácsolt, így a vezetőség döntött.

Fotó: Chronicle Live

"A döntés közös megegyezéssel született, mindkét fél úgy vélte, így lesz a legjobb a csapatnak. Az irányítást ideiglenesen Steve Agnew veszi át. Karankának köszönünk mindent és sok sikert kívánunk neki a további pályafutásához" - áll a hivatalos közleményben.

A spanyol mestert az utóbbi időben számtalan kritika érte a játékstílusa miatt, de játékosaival is többször összekülönbözött a pletykák szerint. Emellett még az eredmények sem jöttek úgy, ahogy elvárták a Riverside-on, a Boro december 17-e óta nem tudott bajnokit nyerni, így a 19. helyre csúszott vissza, ezzel pedig egyértelmű esélyese lett a kiesésnek.

Middlesbrough#eng-middlesbrough#5
Habár az edzőváltás az eredményeket nézve nem meglepetés, az mégis furcsa, hogy ezt alig 72 órával a Manchester United elleni mérkőzést megelőzően jelentették be, öt nappal az utolsó találkozó lejátszását követően.

A hétvégén tehát a Middlesbrough a Manchester Unitedet fogadja, Karanka pedig nem üdvözölheti a pályán egykori kollégáját és főnökét, José Mourinhót, akivel még a Real Madridnál dolgozott együtt. A Vörös Ördögök sikerére mindezek fényében 1.52-es szorzón fogadhatunk a    -n.

209498